Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:40:38

За 2016 рік працюючим чернігівцям оплачено 42 тисячі лікарняних

08.02.2017   15:54Агенцiя

Основна мета діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності полягає в своєчасному та повному наданні матеріального забезпечення та соціальних послуг працюючим.

А це – виплата допомог по тимчасовій втраті працездатності, по догляду за хворими, по вагітності та пологах, на поховання, а також зміцнення здоров’я працюючих шляхом отримання відновлювального лікування.

На отримання виплат з Фонду має право кожна працююча особа, в тому числі і фізична особа-підприємець, яка сплачує єдиний соціальний внесок.

Як і в попередні роки, витратну частину бюджету, а це – 58 млн. гривень, або 90% планових асигнувань, спрямовано на соціальний захист людей праці та членів їх родин.

Зокрема, на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності витрачено більше 34 млн. гривень, по догляду за хворою дитиною – 5 млн. гривень.

В цілому, за кошти Фонду в 2016 році працюючим міста Чернігова через хворобу оплачено 40 тисяч лікарняних.

Особливе значення приділяється виплаті матеріального забезпечення, що компенсує втрачений заробіток майбутнім мамам за період відпустки по вагітності та пологах, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 після пологів. Вказана допомога надається жінці на підставі лікарняного, виданого жіночою консультацією за місцем перебування на обліку вагітної.

Слід зауважити, що порівняно з 2015 роком, загальна сума наданого фінансування вагітним збільшилась на 2 млн. гривень та склала понад 17 млн. гривень за рахунок збільшення її середньоденного розміру до 95,04 грн., проти 81,13 грн. у аналогічному періоді 2015 року.
Для допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи використано 162 тис. гривень; на поховання застрахованих осіб та членів їх сімей, які перебували на їх утриманні, – 196 тис. гривень.

З метою недопущення втрат робочого часу внаслідок тимчасової непрацездатності міською дирекцією щокварталу аналізується захворюваність працюючих та результати доводяться до страхувальників, у яких спостерігається її зростання. Тому, однією із задач дирекції є посилення роботи з комісіями із соціального страхування та  уповноваженими підприємств, установ та організацій.

Ми намагаємось донести до страхувальника, що не тільки Фонд повинен бути зацікавлений у зменшенні захворюваності, але і роботодавці. Для цього регулярно проводяться робочі зустрічі із головами комісій.

Також, протягом минулого року відбулося 20 семінарів-навчань з роботодавцями, що охоплюють працюючих в загальній кількості68 тисяч осіб, на яких серед інших питань обговорювалися нагальні проблеми взаємодії з приводу стану захворюваності, розглядалася робота щодо наданих їм повноважень, перш за все, з ведення обліку працюючих та їх дітей, які часто і довго хворіють та потребують лікування в умовах санаторно-курортних закладів.

У 2016 році завдяки коштам Фонду зміцнили своє здоров’я понад 100 працюючих, отримавши послуги з відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України. На це використано більше 1 млн. грн.

На лікування після інсульту, інфаркту, операцій на серці, на органах травлення та ортопедичних операцій, а також з цукровим діабетом працівників приймають провідні курорти України. Серед них – Трускавець, Моршин, Миргород, Хмільник, санаторії Одеської та Закарпатської областей.

Особливістю лікування в реабілітаційних відділеннях є той факт, що путівки до них придбаває Фонд, а безкоштовно видають лікувально-профілактичні заклади за рішенням відбіркової комісії та  наявності медичних показань. Причому, на весь термін перебування в оздоровниці видається листок непрацездатності.

Варто наголосити, що нинішнього року кількість путівок замовлених лікувально-профілактичними закладами міста Чернігова збільшено майже вдвічі.

Підсумовуючи результати роботи, можна зазначити, що діяльність Чернігівської міської виконавчої дирекції впродовж 2016 року мала чітко виражене соціальне спрямування. Ми працюємо стабільно й ефективно на благо людей, які потребують нашої допомоги.


Директор Чернігівської міської виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати  працездатності Бахмацька В.І.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини