Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:32:45

Патрульні долучилися до акції "Рух проти раку"

06.02.2017   07:20Агенцiя

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку, проголошений Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями. Чернігівські патрульні долучилися до інформаційно-профілактичної акції «Рух проти раку», який проводив Чернігівський обласний онкологічний диспансер.

Мета акції – підвищення обізнаності громадян про рак, як про одне із найстрашніших захворювань сучасності.

Рак – захворювання, яке не залежить від соціального статусу, віку або професії людини. З різних причин кожен може опинитися в групі ризику. Тож поліцейські та медики вирішили цього дня об’єднатися, щоб якомога більше звернути увагу на проблему захворюваності на рак.

Вранці на центральній площі зустрілися представники двох відомств, поліції та охорони здоров’я, з однією метою: донести до людей, що рак – страшне захворювання, проте при своєчасній діагностиці це ще не вирок.

Важливість заходу підкреслювалася й присутністю керівництва обох структур – заступника начальника Управління патрульної поліції Чернігова Ігоря Лисенка та головного лікаря Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерія Зуба.

Патрульні разом з медиками спілкувалися з громадянами, розповідали, чому важливо систематично проходити медичний огляд, що діагностика раку на ранніх стадіях дає великі шанси на одужання. Дарували буклети з інформацією про онкологічні захворювання та рекомендаціями, що потрібно робити, аби попередити захворювання.

Учасники акції щиро сподіваються, що подібний захід зробив свій внесок у профілактику онкологічних захворювань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини