Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:06:42

Прокуратура області активно відстоює в суді інтереси держави, вступаючи у розгляд справ за позовами інших осіб

04.02.2017   13:48Агенцiя

Київським апеляційним адміністративним судом підтримано правову позицію прокуратури, яка в інтересах Державної екологічної інспекції в області вступила у розгляд справи про визнання протиправними дій уповноваженого органу контролю.

Приводом до вирішення спору в суді стали результати перевірки Держекоінспекції, якою встановлено, що суб’єктом господарювання під час здійснення діяльності, що пов’язана із тваринництвом не вживаються заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при поводженні із відходами.

Внаслідок таких дій суміжним землекористувачам заподіяно шкоду через забруднення земель.

З метою відшкодування завданих навколишньому природному  середовищу збитків прокурор звернувся з позовом до господарського суду.

Водночас задля уникнення стягнення коштів підприємець у порядку адміністративного судочинства звернувся до суду з позовом про визнання протиправними дій Держекоінспекції.

За активної участі прокуратури області рішенням Чернігівського  окружного адміністративного суду, підтриманого судом апеляційної інстанції, в задоволенні позову підприємцю відмовлено, інтереси держави поновлено.

Наразі в господарському суді області триває розгляд позову прокуратури області про відшкодування понад 30 тис грн збитків, завданих забрудненням та засміченням земель, що перебувають у користуванні вказаного підприємця.   


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини