Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:24:27

Бородаті онкологи: майже 40% онкологічної патології можна попередити

02.02.2017   08:31Агенцiя

У світі oнкологічні захворювання поступаються лише кардіологічним. На Чернігівщині в переліку захворювань онкологія займає четверте місце.

Щорічно в Чернігівській області реєструється близько чотирьох тисяч нових випадків раку. Майже третина з цього числа припадає на обласний центр. За статистикою, дві тисячі наших земляків, де питому вагу складають люди працездатного віку, ця страшна хвороба забирає назавжди. До того відомий факт: смертність чоловіків від раку перевищує жіночу вдвічі.

Четвертого лютого для онкологів – особлива дата. Адже цього дня медична онкологічна спільнота вкотре намагається привернути увагу кожного з нас до проблем лікування раку та наголошує: майже 40% онкологічної патології можна попередити за умови дотримання здорового способу життя та профілактичних заходів.

Рак простати – одна з таких патологій, яку можна вчасно попередити і для діагностики якої не потрібні захмарні кошти. Аналіз крові на простат-спеціфічний антиген загальний (PSA-total) допоможе вчасно діагностувати хворобу. На цьому акцентувала увагу чоловіча половина колективу Чернігівського обласного онкологічного диспансеру під час акції «Лютий – бородатий», що стартувала в рамках Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями. У такий спосіб, змінюючи образ і привертаючи увагу до характерних чоловічих принад, медики-чоловіки вирішили долучити увагу спільноти до проблеми онкозахворювань, зокрема раку простати.

Як зауважив завідувач абдомінального відділення з урологічними ліжками онкодиспансеру Роман Цісельський, на сьогоднішній день така патологія успішно лікується за умови, що вона діагностована на ранніх стадіях захворювання. У таких пацієнтів гарний прогноз щодо одужання. Втім сучасні методи лікування раку простати навіть у занедбаних стадіях захворювання надають можливість значно покращити якість життя.

Як підкреслив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, таким чином ми наголошуємо, що проблема онкології є, вона існує і потребує щоденного вирішення. Своїми діями ми маємо на меті не тільки привернути увагу громадян до захворюваності, а й донести, що рак – це не вирок, більшість патологій, виявлених на ранніх стадіях, успішно лікується.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини