Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:41:28

Єдиний волонтерський центр: результати діяльності та плани

01.02.2017   08:09Агенцiя

Про діяльність громадського об’єднання «Єдиний волонтерський центр» у 2016 році та основні напрямки на 2017 рік говорили керівники громадських організацій на прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

— «Єдиний волонтерський центр» — потужна організація, що об’єднує і громадські організації, і активних громадян. Ця команда однодумців уже працює майже три роки, — наголосила голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, одна із координаторів ЄВЦ. — Ми об’єдналися, щоб допомогти нашим бійцям на передовій, які борються за свободу і незалежність України, їх рідним, а також вимушеним переселенцям.

Представники Єдиного волонтерського центру вважають значною подією у громадському житті області проведення 20-21 серпня в Чернігові Всеукраїнської акції «Єдина родина України» спільно з Чернігівською ОДА. Є сподівання, що цей захід стане традиційним і об’єднуватиме сім’ї загиблих бійців АТО з усієї країни. Так, цьогоріч таку ж акцію планують організувати і в Тернополі.

Учасники зазначеної акції вирішили ініціювати перед Кабміном визначення 20 серпня Днем національної пам’яті боротьби воїнів, полеглих за незалежність і цілісність української держави.

Як зазначив голова громадської організації «Федерація історичного фехтування» Геннадій Обушний, у 2014-2015 роках волонтери центру всі зусилля направляли на допомогу фронту. Тепер більше уваги приділяється демобілізованим, сім’ям бійців, вимушеним переселенцям з акцент ом на їх соціально-психологічній реабілітації.

Пристосуватися у новому середовищі тимчасово переміщеним особам з Криму, Луганської та Донецької областей допомагає й ініціативна група «Кримська громада Чернігівщини», яка діє в Чернігові з вересня 2015 року. Психологічна підтримка, допомога речами переселенцям та бійцям АТО, створення «кулінарної сотні», проведення «уроків мужності» у чернігівських школах, організація відпочинку дітей — лише короткий перелік зробленого.

ЄВЦ і надалі визначає своїм пріоритетом всебічну підтримку родин бійців АТО, національно-патріотичне виховання молодих людей на прикладах героїзму учасників антитерористичної операції, реалізацію соціально важливих проектів.

Представники Єдиного волонтерського центру і надалі сподіваються на тісну співпрацю з обласною державною адміністрацією.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.