Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:15:55

Звертайтеся до Фонду соціального страхування і він допоможе

18.01.2017   10:20Агенцiя

Одним із напрямків діяльності Чернігівської міської виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, відновлення порушених прав і законних інтересів громадян.

Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до вимог Конституції України та Закону України «Про звернення громадян». Завданням дирекції є своєчасне реагування на проблемні питання, які порушуються, та виявлення причин, що їх породжують.

Впродовж  2016 року  розглянуто 1521 звернення громадян, в т.ч. усних – 1413 (92,9%), письмових – 3 (0,2%), на особистому прийомі прийнято 105 (6,9%) громадян. У порівнянні з відповідним періодом минулого року їх кількість практично не змінилась. 

Але спостерігається тенденція до зменшення особистих звернень, в той же час, відбулося зростання активності громадян щодо вирішення своїх проблем за допомогою усного спілкування.

Особистий прийом громадян проводиться щоденно. Усі звернення розглядаються і вирішуються у встановлені законодавством терміни.

Основним питанням, яке турбувало заявників на протязі минулого року, було надання матеріального забезпечення, а саме: нарахування та виплати допомог по тимчасовій непрацездатності – 683 (44,9%), допомог по вагітності та пологах – 378 (24,8%), на поховання – 41 (2,7%). Решта стосувалася питань роботи оздоровниць та виділення путівок на відновлювальне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів – 47 (3,1%), з інших питань – 372 (24,5%).
 
Для зменшення звернень громадян та попередження їх повторних випадків спеціалістами дирекції серед страхувальників та застрахованих осіб постійно проводиться роз’яснювальна робота. Протягом року організовано 20 семінарів – навчань. З метою забезпечення безперервності одержання виплат за рахунок коштів Фонду проводились робочі зустрічі з представниками підприємств, установ та організацій та головами комісій (уповноваженими) із соціального страхування.

Налагоджено співпрацю із засобами масової інформації для висвітлення актуальних питань у сфері загальнообов’язкого державного соціального страхування. За рік у ЗМІ та низці інших Інтернет - видань по Україні (більше 20 видань) опубліковано 208 матеріалів, що на 37 більше ніж у 2015 році.

За допомогою веб-сайту Чернігівської міської ради фахівці міської дирекції оперативно та професійно інформували громадськість про головні аспекти діяльності Фонду, стан фінансування матеріального забезпечення, висвітлювали нововведення у законодавстві, розміщували необхідні довідкові матеріали, консультації, корисні посилання, новини та інше.

Міська дирекція і надалі буде вживати дієві організаційно-практичні заходи щодо своєчасного та якісного розгляду звернень.



Чернігівська міська виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.