Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:40

Необроблене каміння бурштину на суму майже 229 тисяч гривень вилучили на кордоні чернігівські митники

17.01.2017   16:13

Два пакунки з необробленим камінням виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС разом з прикордонниками у пункті пропуску «Сеньківка» під час здійснення митного огляду салону автомобіля «VOLKSWAGEN». Керував даним автомобілем громадянин України. Окрім нього в автомобілі знаходилося ще вісім пасажирів. Усі прямували за межі України.

Водій для перетину кордону обрав смугу спрощеного контролю. Проте, на підставі оцінки та аналізу ризиків транспортний засіб за вимогою співробітника митниці було переведено до «червоного коридору» для проведення митного огляду. У салоні авто виявили чорний поліетиленовий пакет, що був обмотаний скотчем.

Водій повідомив, що даний пакет він переміщує в якості передачі. Пояснив, що у ньому  знаходяться радіозапчастини… Пакет відкрили. У ньому знаходилась картонна коробка червоного кольору, а у ній - ще два обгорнуті скотчем пакунки. Всередині них побачили необроблене каміння жовто-коричневого кольору неправильної форми. Загальною кількістю 33 шт. та вагою трохи більше 2-х кг. Так як жодних документів на даний товар не було, каміння було прийнято митницею на зберігання.

Для проведення ідентифікації товару та визначення його вартості каміння направили на експертизу до Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС. Висновок експертів підтвердив, що це дорогоцінне каміння органогенного утворення – бурштин (різновиду сукциніт), в стані сировини. Вартість наданого на експертизу бурштину становить 228 870 гривень. Згідно законодавства такий товар при переміщенні через кордон підлягає обов’язковому декларуванню. 

Митницею порушено адмінсправу за ст. 472 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають накладення на порушника штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Справу буде передано на розгляд суду.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини