Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:04:35

Сьогодні остання група потерпілих мешканців Попудренка, 16 переселяється з готелів до гуртожитку

17.01.2017   16:08

У гуртожитку Чернігівського технологічного університету на вул. Ціолковського, 14 закінчено ремонт і він готовий до заселення колишніх мешканців пошкодженого гуртожитку з вул. Попудренка, 16.

Сюди до того часу, коли вирішиться доля їх власного будинку, переселяються 58 чоловік з чернігівських готелів Придеснянського і Профспілкового.

Досі за їх проживання в цих готелях платив міський бюджет. Тепер же людям надається місце для більш тривалого розміщення, тож оплату готелів місто відсьогодні припиняє.

Учора ввечері в підготовленому до прийому мешканців гуртожитку по вул. Ціолковського побували й журналісти. Вони побачили, як родини з Попудренка, 16 заселяються в його кімнати.

Ремонт у цих кімнатах виглядає скромним, але суто «косметичним» він не був. Зокрема, тут не просто переклеювалися шпалери, а й мінялася штукатурка під ними. Доцільність таких робіт пов’язана з тим, що стара штукатурка мала пошкодження від протікання даху в попередні роки. Дах відремонтований 3 роки тому, а тепер і внутрішні приміщення приведені в належний стан повноцінно. Те ж саме стосується і стель.

На поверсі (а заселяється тут весь 5-й поверх) є кухня, 2 санвузли, ванна кімната і кімната для прання. Частина цих приміщень теж зі свіжим ремонтом. Окрім іншого, для спільного користування тут є 2 пральні машини, які були придбані за кошти благодійного фонду. Машини вже встановлені та підключені.

Як раз під час візиту журналістів у деякі кімнати заносили ліжка, причому робити це допомагали студенти з гуртожитку. Як розповіла представниця адміністрації, усім переселенцям, які не мають своїх меблів, тут готові їх надати.

Також у цей час привезли кілька нових дверних замків. Столяр, який був готовий їх міняти, розповів, що нові замки були встановлені в дверях усіх кімнат для переселенців. Сьогодні ж новосели повідомили, що 2 з них не спрацьовують належним чином. Реакція не забарилася: їх одразу ж замінять.

За словами начальника Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Анатолія Дзядзька, на ремонт у цьому гуртожитку загалом витрачено 350 тисяч гривень, які має сплатити місто з бюджету територіальної громади.

Також, як вже повідомлялося раніше, місто має намір і надалі сплачувати кошти за проживання всіх переселенців з Попудренка, 16 у студентських гуртожитках. Самі вони будуть розраховуватись тільки за комунальні послуги.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.