Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:09:54

"Від свята до свята!"

24.12.2016   11:28

У народі говорять: "Зима прийшла і празників привела". І дійсно: взимку майже щодня – свято. У цю чарівну пору, коли сніг вже давно вкрив своєю ковдрою вулиці міста, коли чудернацькі коштовні візерунки прикрашають вікна осель, у нашій країні починається цикл зимових свят, які пов’язані з великою кількістю традицій та народних звичаїв.

Цикл зимових і новорічних заходів розпочався в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького – Носенка 20 грудня ярмарком українських звичаїв «Від свята до свята!» Діти в ігровій формі ознайомилися з традиціями святкування українських зимових свят, пограли в фольклорне «Поле чудес». Ведуча заходу бібліотекар Оксана Проценко, тримаючи символ Різдва – Дідух, привітала дітей з наступаючими святами.

Для мільйонів людей різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом із сім’єю і друзями, час підсумків і сподівань, відновлення тісних уз. 22 грудня в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького – Носенка зібралася невелика читацька родина - найактивніші читачі пільгових категорій, щоб під час бук – тренінгу «З малої стежини твій шлях до вершини» поділитися враженнями від прочитаних за рік книжок.

Але в дитячій бібліотеці напередодні новорічних свят не прийнято сумувати! Бібліотекар Оксана Проценко запропонувала дітям та дорослим взяти участь у розважальних конкурсах: «Впізнай маску», «Розшифруй СМС казкового героя» та ін.

Незабаром в кожній оселі з’явиться прикрашена лісова красуня, а в дитячій бібліотеці вже стоїть новорічна ялинка, і дружня читацька родина зробила свою креативну ялинку - ялинку з долоньок, де записані побажання та мрії на 2017 рік. І, звичайно, ніхто в цей день не пішов з бібліотеки без подарунка від постійного спонсору таких заходів приватного підприємця Ольги Михайлюк.

Але на цьому зимова казка в бібліотеці не закінчується… Попереду ще не менш цікаві заходи в січні 2017 року.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини