Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:14:45

Зупинимо насильство: небайдужість громади

16.12.2016   13:02

14 грудня у великій залі Ніжинської міської ради за «круглим столом» зібралися спеціалісти відділу у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей, освітяни, лікарі, представники поліції, батьківських комітетів, Ліги старшокласників, науковці, ЗМІ.

Обговорювалися проблеми захисту жертв насильства, проблеми співпраці між органами та установами, законні обмеження щодо видів покарань та вплив місцевих громад на дану проблему. Як можна вплинути та протидіяти насильству в сім’ї, школі? Як попередити та вберегтись від насильницьких дій над дітьми?

Захід спрямований на привернення уваги до, актуальної в наш час, проблеми насильства серед дітей і над дітьми. Основні виступи:

І. Моніторинг реалізації державної політики з попередження насильства у місті та Чернігівській області. Бассак Т.Ф. – начальник відділу у справах сім’ї та молоді

ІІ. «Виховання без ляпасу»:

Проблема гуманності та захисту прав дитини у практиці сучасного ДНЗ Пархоменко Анастасія Вікторівна, практичний  психолог ДНЗ№9

 Просвітницько- профілактична робота  протидії насильства в навчально- виховному процесі Нечипоренко Вікторія Михайлівна, практичний психолог та соціальний педагог ЗОШ І-ІІІст.№17

ІІІ. Насилля над дітьми. Організація соціально-правової допомоги Єрофєєва Лариса Григорівна, Начальник сектору, профілактики правопорушень серед дітей служби у справах дітей

Лікар –травматолог Пруденко Геннадій Григорович поінформував присутніх щодо ситуації по отриманню травм кримінального походження, більшість пацієнтів – жінки - жертви домашнього насилля. І саме в цей  момент, коли  лікарі і правоохоронні органи фіксують факти насилля важлива робота саме психолога.

У діалозі–обговоренні кращих практик роботи попередження насильства в сім’ях, серед дітей і над дітьми брали активну  участь доцент університету А.І. Конончук, члени батьківських рад, рада старшокласників. Радилися щодо перспективних планів, підтримали ініціативу відділу у справах ім’ї та молоді створити робочу групу для затвердження найкращих розробок   рекламно-інформаційної продукції, і у наступному році  виготовити за кошти місцевих програм листівки, буклети, плакати для кожного навчального закладу і громади міста з даної тематики. 

 
Це варто знати :


Національна «гаряча лінія  з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації  0800500335(безкоштовно зі стаціонарних телефонів);

386(безкоштовно з мобільних телефонів).

 аціональна «гаряча» дитяча лінія 0800500225(безкоштовно зі стаціонарних телефонів;

772(безкоштовно з мобільних телефонів).

 Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради   (04631 53931);

Служба у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради  (04631 23621);

Центр соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді Ніжинської міської ради  (04631 31384)

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.