Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:59:16

Всеукраїнський семінар із національно-патріотичного виховання молоді триває у Чернігові

10.12.2016   09:44Агенцiя

Всеукраїнський семінар-тренінг із національно-патріотичного виховання молоді на тему «Єдиним духом справи єднають» цими днями проходить у Чернігові.

Захід організований Міністерством молоді та спорту України спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації. До обговорення аспектів формування національної свідомості у молоді долучилися близько 50 фахівців та активістів із різних областей країни.

9 грудня, з учасниками семінару зустрілися заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. Зустріч відбулася на базі Кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

Валерій Куліч привітав присутніх, подякував учасникам семінару за їхню роботу, а заступнику Міністра молоді та спорту України за сприяння в організації заходу.

– Жителі Чернігівщини, хоча область і межує з Російською Федерацією, традиційно дуже патріотично налаштовані. Проте формування національної свідомості юного покоління все одно потребує значної уваги. І в цьому напрямку нам є чим поділитися, оскільки в області постійно проводяться численні заходи, спрямовані на патріотичне виховання молоді та організацію її дозвілля, – зазначив Валерій Куліч.

Крім того, керівник області нагадав, що Чернігівщина має чимало історичних прикладів героїчної боротьби за незалежність України, на яких також виховується сучасне покоління юнаків і дівчат.

Виступаючи перед учасниками заходу, Олександр Ярема подякував волонтерським організаціям і всій сіверській спільноті за щоденну роботу на благо і розвиток української держави.

Він представив основні напрямки діяльності Міністерства молоді та спорту України, серед яких – патріотичне виховання молоді, створення платформ для її спілкування, розвитку та самореалізації.

– Для нас сьогодні особливо важливим є налагодження міжрегіональної співпраці. І дуже приємно, що саме Чернігівщина зголосилася виступити гостинним господарем цього заходу. Впевнений, що люди, які приїхали сюди, отримають неабиякий досвід із реалізації національно-патріотичних проектів та іншу корисну інформацію, – зауважив заступник міністра.

Олександр Ярема також вручив подяку Сіверодонецької міської ради Євгену Приходьку, члену Сосницької районної молодіжної громадської організації «Спортивного клубу «Анти», за проведену в дитячому закладі оздоровлення і відпочинку в Сосниці виховну роботу з формування національно-патріотичної свідомості юних громадян країни та незабутнє тепле ставлення до дітей Донбасу.

Серед інших заходів семінару – тренінги «Патріотизм як цінність і основа єдності нації», «Справи, які єднають», «Пошук ресурсу для реалізації національно-патріотичних проектів: залучаємо до співпраці донорські організації», ознайомлення з роботою Єдиного волонтерського центру, Центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс», екскурсія по Навчальному центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна», патріотична акція «Твоя листівка для воїна», зустріч у Молодіжному театрі з учасниками мистецького десанту тощо.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини