Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:27:10

Відбувся круглий стіл на тему "16 днів проти насильства"

07.12.2016   15:12Агенцiя

Упродовж 16 днів, з 25 листопада по 10 грудня, спеціалісти відділу у справах сім'ї та молоді з профільного управління Чернігівської міської ради долучаються до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» та проводять просвітницьку роботу з метою протидії та попередженню насильства у сім’ях серед мешканців Чернігова.

З цього приводу у Чернігівській міській раді відбувся круглий стіл. У ньому взяли участь представники громадських організацій, відділів та управлінь міської ради і правоохоронних органів.

Виступаючи на зібранні, керівник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля розповів, що Законом Украіни визначено основні поняття у сфері попередження насильства в сімї, форми насильства (фізичне, исихологічне, сексуальне та економічне), а також органи і установи, на які покладасться здійснення заходів з попере­дження насильства в сім'ї.

На виконання цього Закону передбачаеться забезпечення координаціі діяльності органів місцевого самоврядування, виконавчоі влади та громадських організацій у питаниях щодо попередження насильства в сім'і та реальної його загрози, проведения просвітницько-профілактичноі роботи в навчальних закладах міста, анкетувань серед членів неблагополучних сімей, забезпечення надання комплексної допомоги (психологічні, юридичні, соціально-економічні та інші соціальні послуги) постраждалим від насильства в сімї чи реальної його загрози, створення та постійне поновлення банку даних сімей, де існують випадки вчинення насильства в сім'і або виникае реальна загроза його вчинення тощо.

Протягом поточного року отримано 301 повідомлення з приводу вчинення насильс­тва в сім'ї чи реальної його загрози. Переважна більшість з них - про фізичне насильство, але є також про психологічне й економічне. Найчастіше причинами прояву насильс­тва в украінських сім'ях е неблагополуччя в родині. Це й економічні чинники (зниження рівня життя значноі частини населения, безробіття, соціально- побутова невлаштованість), соціальні (втрата морально-психологічних оріентирів, високий рівень алкоголізації населения, поширення наркоманіі) та психологічні (психічні розлади, високий рівень агресіі, власний негативний досвід дитинства, низька самооцінка осіб, які чинять насильство). Усі ці фактори негатив­но відображаються на мікрокліматі в родині, призводять до загострення сімейних конфліктів, в тому числі й проявів насильства.

У Чернігові створено координаційну раду з питань соціального супроводу родин, які опинилися у складних життевих обставинах. 3а час існування ради відбулося 173 її засідань, розглянуто справи понад 1000 сімей та осіб стосовно яких вирішено питания встановлення соціального супроводу чи надання соціальних послуг. У поточному році відбулося 12 засідань координаційноі ради, на яких розглянуто 100 справу сімей та осіб, які опинилися у складних життевих обставинах. Взято на облік 34 сім’ї, взято під супровід 24 сім’ії.

Особлива увага працівників відділу приділяеться випадкам насильства в сім'і по відношенню до неповнолітніх або випадкам, що опосередковано негати­вно впливають на дітей.

 3 метою налагодження взаемоінформування з питань попередження наси­льства в сім'і з органами внутрішніх справ розроблено зручну форму повідомлення про факт вчинення насильства в сім'і або виникнення реальної його загро­зи. За рік до управління у справах сім’і, молоді та спорту від суб’ектів соціальноі роботи надійшло 306 таких повідомлень. Всі сім’і повідомлені про можливість отримати соціальні послуги в Чернігівському міському центрі соціальних служб для сім’і, дітей та молоді.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини