Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:24:53

Загальнонаціональна "Книга Миру" доповнилася розділом "Чернігів"

07.12.2016   08:04Агенцiя

Марина Порошенко під час візиту до Чернігова презентувала власний проект «Книга Миру». Це книга, в якій українські діти залишають свої сімейні фотографії, а також побажання для рідної країни.

Чернігівщина стала дев’ятою областю, яка долучилася до створення «Книги миру». До цього її наповнювали змістом і почуттями маленькі українці з Тернополя, Запоріжжя, Донецька, Луганська, інших регіонів. Побувала книга і за кордоном – в Америці та Туреччині. Сьогодні ж чернігівські хлопчики та дівчатка, діти загиблих героїв АТО, розмістили свої фото у розділі «Чернігів» і написали найкращі побажання дітям та дорослим усієї країни.

– Дуже символічно, що саме в день 25-ї річниці Збройних Сил України у книзі Миру з’явилися нові сторінки, – зазначила Марина Порошенко. – Це своєрідна маленька Біблія, яку пишуть діти України. У ній – дитячі побажання, щоб на рідній землі був мир, щоб батьки не гинули, а були поруч. А ті, хто героїчно загинув, захищаючи Вітчизну, споглядали на своїх дітей з небес і бачили, як вони зростають на патріотичних прикладах дорослих.

Дружина Президента України подивилася, як майстерно малюють маленькі чернігівці, та особисто долучилася до процесу створення художніх робіт. Юні учасники зустрічі отримали від неї книги та солодкі подарунки до свят.

Також Марина Порошенко поспілкувалася з представниками громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини» та «Єдиний волонтерський центр». Волонтери розповіли про значну допомогу родинам загиблих бійців з боку громадськості та органів влади. Висловили ідею – розповсюдити по всій країні їхній досвід психологічної підтримки родин загиблих. Також вони запропонували дружині Глави держави долучитися до реалізації в області наступних проектів для родин бійців АТО.

На згадку про сьогоднішню зустріч волонтери подарували Марині Порошенко малюнок сина загиблого військовослужбовця. Робота хлопчика символізує єдність всієї України та прагнення Миру.

Дружина Президента подякувала родинам, волонтерам та керівництву області за патріотичне й моральне ставлення до сімей загиблих героїв-учасників АТО. Це гідний приклад єднання та співпраці влади з волонтерами у допомозі таким родинам.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини