Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:13:48

Чернігівські митники припинили незаконну оборудку при переміщенні товарів через кордон

01.12.2016   08:33Агенцiя

Незаконну схему переміщення через кордон однотипних товарів дрібними партіями викрили співробітники Чернігівської митниці ДФС у пункті пропуску «Нові Яриловичі».

Мешканець Києва вивіз за межі Республіки Білорусь через пункт пропуску «Нова Гута» вантаж ламп та освітлювальних приладів китайського виробництва у кількості 441 од. та вартістю 9,5 тисяч доларів. Ці дані надала на запит українських колег Гомельська митниця.

Але український пункт пропуску цей же громадянин перетинав уже на іншому транспортному засобі і задекларував, що ввозить лише 25 од. ламп та освітлювальних приладів вартістю понад 400 доларів. На цей товар він надав відповідні документи. Для ввезення решти товарів він залучив місцевих мешканців. Товар розподілили дрібними партіями, щоб вартість кожної не перевищувала 500 доларів (дозволяється ввозити без оподаткування). Загалом  до участі в оборудці було залучено понад 10 осіб. 
   
Ця схема ухилення від оподаткування не нова. У народі, частіше на західних кордонах, учасників таких схем (які за винагороду переміщують на собі через кордон товари у кількості, що не підлягає оподаткуванню) називають «піджаками». Припинена на Чернігівщині оборудка, можливо, була «пробним каменем»… Порушник, здавалося б, провів велику організаційну роботу.

Проте прорахувався. Відносно нього порушено адміністративну справу за ч. 1 ст. 483 (санкції: штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією) та ст. 485 (штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів) Митного кодексу України.

Оцінка товару буде проведена додатково.

Після проведення необхідних дій справу передадуть до суду.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.