Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:30:48

Рятувальники застерігають: несправні прилади пічного опалення призводять до виникнення пожеж

01.12.2016   07:19Агенцiя

Впродовж минулої доби на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували 3 пожежі, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення.

29 листопада об 11:56 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про пожежу трьохквартирного  житлового будинку по вул. Мстиславській. На місце події прибуло відділення державної пожежно-рятувальної частини міста. Завдяки  їх злагодженим діям пожежу о 12:04 локалізували, а о 12:10 остаточно ліквідували. Не допущено розповсюдження вогню на сусідські квартири. Причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні металевого димаря опалювального котла.

Цього ж дня о 14:35 в одному з приватних господарств по вул. Промислова у райцентрі Варва сталося загорання гаражу. За викликом до місце події прибуло відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці о 14:43 займання локалізували та о 15:00 ліквідували. В ході гасіння врятовано сусідський автомобіль "Daewoo Lanos" не допущено перекидання вогню на розташовані поруч гаражі. Як з'ясувалося, господар, всупереч вимогам правил пожежної безпеки, біля твердопаливного металевого котла зберігав дрова, а також залишив опалювальний прилад без нагляду. Жарини випали з топкового отвору і спричинили займання дров.

Інше повідомлення про пожежу надійшло о 14:38. Загорівся дачний будинок на території садового товариства " Венеція ", що у Чернігівському районі. На місце події з Чернігова прибули вогнеборці  1-го державного пожежно-рятувального посту, які о 15:00 локалізували, а о 15:13 остаточно ліквідували загоряння. У цьому випадку причиною пожежі послужила відсутність безпечної протипожежної відстані від димаря опалювального приладу до дерев’яної стіни будинку.
   
Інформуючи про вищезазначені факти, рятувальники УДСНС України у Чернігівській області ще раз закликають населення: щоб лихо не прийшло до Вашої оселі, слідкуйте за протипожежним станом приладів опалення, електрообігрівачів, дотримуйтеся правил безпеки під час користування ними. Печі, димарі слід своєчасно очищати від сажі, а у разі появи тріщин, необхідно терміново їх замуровувати. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини