Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:27:54

У Чернігові створена комісія, яка займатиметься житлом для інвалідів АТО та сімей загиблих

18.11.2016   09:24

На засіданні виконавчого комітету, що відбулось 15 листопада, затверджено рішення щодо створення комісії з розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За словами голови Новозаводської районної у Чернігові ради Олександра Атрощенко, який доповідав з цього питання, на території Новозаводського району на даний час проживає шість осіб, яким буде виплачуватися така компенсація, а на території Деснянського району - одна така людина.

Комісія створюється з метою вирішення питання забезпечення житлом зазначеної категорії військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов, а також забезпечення прозорості розгляду заяв про виплату грошової компенсації, недопущення порушень фінансової дисципліни щодо цільового та ефективного використання державних коштів, досягнення оптимального та раціонального їх використання, реалізації прав громадян на житло, захисту цих прав від можливих порушень.

Рішенням виконавчого комітету затверджено Положення про комісію та її склад, до якого увійшли секретар міської ради, керівники структурних підрозділів міської та районної ради, представники ЧОУ АТ «Ощадбанк» та громадської організації «ЩИТ 41», яка об’єднує ветеранів антитерористичної операції.

Основними принципами діяльності комісії є неупереджене ставлення при розгляді заяв щодо розподілу коштів на придбання житла, гласність, прозорість, об'єктивність оцінки і єдність вимог для всіх претендентів на отримання грошової  компенсації.

У Положенні про комісію зазначено, що за рішенням голови комісії можуть утворюватися робочі групи із залученням службових (посадових) та інших осіб структурних підрозділів міської ради, районних у місті рад, залучатись експерти та консультанти для надання консультацій, висновків під час вирішення питань, що виникають у процесі роботи.

У процесі своєї роботи комісія буде перевіряти наявність у особи статусу члена сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, визначатиме категорію особи як члена сім'ї загиблого військовослужбовця, перевірятиме склад сім'ї інваліда, наявність документів про взяття на квартирний облік членів сім'ї загиблого військовослужбовця та інваліда, факт спільного або роздільного проживання членів сім'ї. Після цього комісія буде приймати рішення про призначення або відмову в призначенні грошової компенсації та визначатиме її розмір.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини