Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:30:51

Прокуратура в суді вимагатиме скасувати рішення про надання товариству в користування 1 тис. га мисливських угідь

17.11.2016   07:24

Органами прокуратури області вивчаються питання дотримання органами державної влади та місцевого самоврядування, а також господарюючими суб’єктами вимог законодавства при наданні в користування мисливських угідь.

За результатами проведеної роботи до господарського суду міста Києва прокурором вже направлено позов з вимогою скасувати рішення Чернігівської обласної ради про надання приватному товариству в користування 1 тис. га мисливських угідь на території Ріпкинського району з підстав його невідповідності вимогам закону.

Зокрема, в порушення Закону України «Про мисливське господарство та полювання» оскаржуване рішення обласної ради прийнято за відсутності подання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, та без погодження всіх власників і користувачів земельних ділянок, на яких розміщено мисливські угіддя.

Підставами скасування оскаржуваного рішення прокурором також стало необґрунтованість та безпідставність розпорядження обласною радою земельними ділянками площею 196 га, які на праві приватної власності належать 101 громадянину.

Разом із тим, підлягає визнанню недійсним і безпосередньо договір про умови ведення мисливського господарства, укладений в порушення ст. 24 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», за яким товариству безоплатно передано лісову ділянку площею 1 тис. га в користування, внаслідок чого до бюджету не надходили значні суми коштів.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.