Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:40:55

Під час пожеж дві людини загинуло, одна отримала опіки

31.10.2016   14:23Агенцiя

Впродовж минулої доби пожежно-рятувальними підрозділами Управління ДСНС у Чернігівській області ліквідовано 8 пожеж. Нажаль, під час їх гасіння вогнеборці виявили тіла двох загиблих громадян, ще один чоловік отримав опіки.

30 жовтня о 00:10 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у селі Ярославка. За викликом до місця пригоди прибули рятувальники 15-ї державної пожежно-рятувальної частини та сільські вогнеборці місцевої пожежної команди. На той момент вогонь майже повністю охопив будинок. Спільними зусиллями рятувальники о 01:00 загоряння локалізували, а о 02:00 остаточно ліквідували. Загалом до гасіння пожежі було залучено 7 вогнеборців та 2 одиниці спеціальної техніки. В ході проведення невідкладних робіт в одній з кімнат виявлено тіло 79-річного господаря помешкання.

Того ж дня у селі Слабін Чернігівського району вогнеборці 3-го державного пожежно-рятувального посту селища Михайло-Коцюбинське у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки під час ліквідації пожежі житлового будинку виявили тіло 52-річного чоловіка. У обох випадках причинами трагедій послужила власна необережність господарів помешкань під час паління.

О 18:12 до оперативно-координаційного центру У ДСНС в області надійшло повідомлення про пожежу приватного гаражу в селі Старий Білоус Чернігівського району. За викликом прибули 2 відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та згодом було залучено 1 відділення пожежно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення. На момент прибуття вогнеборців була загроза розповсюдження вогню на поруч розташовані житлові будинки та гаражі. Завдяки оперативним діям рятувальників у складі 11 чоловік особового складу та 3 одиниць спеціальної техніки пожежу о 18:39 було локалізовано та о 19:39 ліквідовано. Намагаючись самотужки загасити полум'я, отримав опіки ІІІ ступеню верхніх кінцівок та обличчя 29-річний син господарки помешкання. Каретою швидкої допомоги чоловіка госпіталізовано до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні. Наразі, причина пожежі встановлюється.

Рятувальники звертаються до громадян та нагадують, що паління в ліжку, або ж у нетверезому стані призводить до виникнення пожеж, які, за часту, закінчуються трагічно. Проявляйте обережність у поводженні з вогнем, іншими небезпечними предметами та приладами. У випадку виникнення пожежі, викликайте негайно рятувальників за номером "101".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини