Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:00:09

Чернігівська ОДПІ вважає, що відкрита до діалогу з платниками податків

24.09.2016   10:39Агенцiя

Про актуальні питання податкового законодавства, електронні сервіси та адміністративні послуги, які пропонуються ДФС України, порядок розгляду звернень громадян та запитів на публічну інформацію йшлося на семінарі, який провели фахівці Чернігівської ОДПІ.

Фахівці податкової нагадали про зміни в адмініструванні податку на прибуток та зосередили увагу на помилках, що припускають платники при заповненні податкової звітності.

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток Ольга Зубок вкотре звернула увагу бухгалтерів неприбуткових установ на предмет відповідності статутних документів організацій до вимог діючого законодавства, а у разі необхідності та з метою подальшого перебування організації у Реєстрі неприбуткових організацій і установ – внесення до них змін до 1 січня 2017 року.

В ході проведення заходу розглядалися зміни в адмініструванні акцизного податку, що стосуються платників акцизного податку – реалізаторів пального.

З питань обчислення і сплати земельного податку та податку на нерухомість у 2016 році виступила завідувач сектору адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Олена Березовська. Податківець розповіла про відповідальність за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів та за порушення граничних термінів сплати земельного податку та орендної плати за земельні ділянки.

Окрему увагу приділили адмініструванню ПДВ, зокрема термінам коригування в податковій декларації з податку на додану вартість податкових зобов’язань та податкового кредиту на підставі розрахунку коригування до податкової накладної. Так, розрахунки коригування до податкових накладних, складені з метою виправлення помилок у податкових накладних, не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, у податковій звітності з ПДВ не відображаються.

Також нагадали, що штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунку коригування до податкової накладної застосовуються контролюючими органами в порядку та розмірах, передбачених Податковим кодексом України, до особи, на яку покладено обов’язок щодо такої реєстрації, незалежно від причин, які призвели до порушення.

На актуальних питаннях справляння в поточному році екологічного податку і рентної плати зупинилася головний державний ревізор – інспектор відділу адміністрування екологічного податку та рентної плати і місцевих податків Марина Демиденко.

Зацікавленість присутніх викликала робота електронних сервісів та надання адміністративних послуг, що пропонуються службою.
Поряд з цим, під час проведення заходу були розглянуті актуальні питання справляння платежів до місцевого бюджету, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та забезпечення платників безкоштовними ключами електронного цифрового підпису тощо. Наголошено на обов’язку платників податків своєчасно і у повному обсязі сплачувати податки (збори, обов’язкові платежі) до бюджету.

Питання протидії корупції, необхідності легалізації зайнятості населення та відмови від зарплати “у конвертах” податківці теж не залишили поза увагою.

Завершення семінару відбулось у форматі запитань – відповідей та активної дискусії. Учасники заходу адресували податківцям низку запитань щодо порушених тем, на які отримали вичерпні відповіді.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини