Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:04:37

В Чернігові поліція оперативно затримала двох жителів Київщини, підозрюваних у вбивстві

12.09.2016   11:14Агенцiя

Поліцейські відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції спільно з патрульними за кілька годин встановили та затримали осіб, які до смерті забили чернігівця.

Увечері 8 вересня до чергової частини Чернігівського відділу поліції зателефонував житель обласного центру і повідомив, що в урочищі «Ялівщина» неподалік річки Стрижень на землі лежить чоловік без ознак життя.

На місце події негайно виїхало керівництво Головного управління Нацполіції області та Чернігівського відділу поліції, слідчо-оперативна група, патрульні та медики, які констатували смерть потерпілого.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили на голові загиблого численні рани та забої. Поліція почала з’ясовувати обставини загибелі чоловіка та встановлювати осіб, причетних до цього. Про те, що останні години життя загиблий провів в компанії якихось людей, свідчили речові докази, виявлені поліцією.

В ході оперативно-розшукових заходів кримінальна поліція встановила осіб, які могли бути причетними до скоєного та «пролити світло» на обставини загибелі чоловіка. Правоохоронці проаналізували "почерк" злочинців і швидко окреслили коло потенційних підозрюваних.

Орієнтування про розшук підозрюваних отримали всі наряди поліції області. Через деякий час на Чернігівському автовокзалі патрульні поліцейські побачили одного з розшукуваних. На вокзал негайно прибули оперативники, які спільно з патрульними затримали двох раніше судимих за крадіжки жителів міста Славутич Київської області 1983 та 1985 років народження. Чоловіків доставили до Чернігівського відділу поліції для надання показів.

Вже в подальшому, зі слів затриманих, правоохоронці відновили картину того, що сталося на березі Стрижня.

Напередодні двоє славутицьких «гастролерів» приїхали до обласного центру з метою знайти об’єкт для крадіжки. Спеціалізувалися вони на крадіжках з магазинів, за що раніше й відбували покарання. Цього разу вони вирішили пошукати здобич у Чернігові.

В ході проведення рекогносцировки території міста молодики зустріли чернігівця, який запропонував їм випити на природі. Після певної дози спиртного між гостями та чернігівцем виник конфлікт, який переріс у бійку.

Кримінальний дует забив чоловіка до смерті. Побачивши, що людина не подає ознак життя, гастролери забрали свої речі та рушили на автовокзал, щоб утекти з міста. Там їх і затримала поліція.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

В ході проведення подальшої перевірки, було встановлено та доведено причетність кримінального дуету до крадіжок з двох магазинів в місті Чернігові.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини