Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:12:53

Як переселенці з Донбасу знайшли спокій і затишок на Чернігівщині. Історія багатодітної родини

06.09.2016   20:25Агенцiя

У селі Ховми, що на Борзнянщині Чернігівської області з’явилася багатодітна родина. Напередодні 1-го вересня сюди переїхала жити сі’я з міста Ілловайськ Донецької області.

Такий крок родині Кочубеїв зробити було не просто, людей змусило життя. Голова родини Володимир розповів, що ДНРівці забрали всю техніку, побили дружину, забрали документи.

Лишивши жінку, нападники силоміць забрали чоловіка, і він опинився у полоні. Вагітну вже всьоме дружину - Оксану Фіщук разом зі старшими дІтьми, в той же день місцева служба з надзвичайних ситуацій вивезла із зони війни. Коли ж розгорівся Ілловайський котел, Володимиру, який пробув у полоні 75 днів, пощастило втекти, згадує, переховувався у місцевих жителів ще близько двох місяців.

Потім родина Кочубеїв жила у лікарні одного з містечок Чернівецької області, Глибоцького району. Людям допомагали місцеві жителі, приносили одяг та харчі. Оксана з Володимиром влаштувалися на роботу. Чоловік працював столяром, жінка займалася музикою. Кочубеї не стояли на місці, шукали можливість покращити життя. Їм благодійники знайшли тих, хто шукає переселенців та пропонує житло. Допомогти згодилася голова Ховмівської сільської ради Наталія Кушніренко.

«Переселенці прибули 25 числа, я їх зустріла, підготувала будинок, допомогали персонал школи, батьки, помазали в будинку, вивезли сміття, завезли їм дрова для опалення будинку. Ми їх чекали, зустріли, люди допомагають харчами, хто чим може», - зазначає голова сільради.

Родина дійсно задоволена, кажуть, жити тут тепер можна спокійно, однак є деякі проблеми з умовами - немає води. Крім того, троє діточок з родини хворі на аутизм, вони потребують спеціальних методів лікування, дітям також потрібні психологи. Однак, малеча дуже талановита, старша донька Дарина - гарно малює, син Микола допомагає по господарству, самостійно вивчає релігію. Надалі родина планує облагороджувати нове житло та подвір*я, наступного року садитимуть город. Наразі ніхто з батьків не працює, тому вони звертаються по допомогу до небайдужих. Загалом сім’я Кочубеїв дякує усім, хто допоміг повернутися до спокійного життя.
Детально про те, що довелося пережити сім’ї з Ілловайська, дивіться у програмі `Життя без прикрас` на нашому телеканалі.

Вікторія Полевик, телеканал «Новий Чернігів»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини