Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:59:26

Екологічний стан річки Стрижень

23.08.2016   13:01

22 серпня на нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича представники екологічних служб області розглянули питання щодо екологічного стану річки Стрижень.

За інформацією Державної екологічної інспекції у Чернігівській області в ході обстеження русла річки фактів масової загибелі водних живих організмів не зафіксовано. При візуальному обстеженні встановлено, що вода в річці підвищеної кольоровості, має незначний сторонній запах. Через зниження рівня кисню та значного замулення води риба плавала у верхньому шарі річкової води.

За результатами інструментально-лабораторного контролю проб води, відібраних 21 та 22 серпня спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, виявлено зниження вмісту розчиненого кисню, нижче критичного рівня поблизу вулиць Алексєєва та Київська, проспекту Перемоги та біля Червоного мосту. Також встановлено перевищення вмісту азоту амонійного в 2-3 рази в створах біля вулиць Алексєєва і Київська та незначне збільшення вмісту органічних речовин за хімічним споживанням кисню (ХСК) у порівнянні з гранично допустимими концентраціями для водойм рибогосподарського призначення.

Причинами незадовільного стану річки Стрижень є:
- надходження без очищення зливових вод зі значної частини міста Чернігова (24 зливовипуски);
- накопичення 1-1,5 метрового шару забрудненого мулу по руслу, що призводить до погіршення якісного складу води у межах міста;
- значне захаращення берегів та водного дзеркала річки сміттям та господарсько-побутовими відходами.

Учасники наради вирішили тримати під контролем ситуацію на річці Стрижень та інформувати населення про будь-які зміни екологічного стану водойми.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.