Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:13:03

Прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження відносно приватного нотаріуса, який здійснив незаконну реєстрацію права власності на державне майно вартістю 5 млн. грн.

23.08.2016   08:07Агенцiя

Реалізуючи надані законом повноваження прокуратурою області встановлено, що приватний нотаріус Чернігівського міського нотаріального округу, діючи в інтересах приватної структури, здійснив реєстрацію державного нерухомого майна (цілісного комплексу хлібоприймального підприємства) площею понад 20 тис. кв. м.

Внаслідок таких дій з державної власності вибула нерухомість орієнтовною вартістю 5 млн. грн.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

З метою захисту інтересів держави прокурором заявлено до суду позов про скасування державної реєстрації права власності.

Загалом органами прокуратури в поточному році зареєстровано 3 кримінальні провадження щодо незаконної передачі цілісних майнових комплексів хлібоприймальних підприємств загальною вартістю майже 12 млн. грн.


Довідково:

Правовий режим майна суб'єкта господарювання, заснованого на державній (комунальній) власності, може бути змінений шляхом приватизації майна державного (комунального) підприємства відповідно до закону або здачі цілісного майнового комплексу підприємства або майнового комплексу його структурного підрозділу в оренду.
Згідно з вимогами Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» від 07.07.1999, три хлібоприймальні підприємства області (майно яких незаконно передано у приватну власність) не підлягали приватизації, а у «Переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані», дані підприємства відсутні.
З огляду на вимоги закону, майно хлібоприймальних підприємств Чернігівщини не могло бути приватизоване або корпоратизоване.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини