Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:13:06

Обласна станція переливання крові починає реалізацію багатомільйонного проекту

22.08.2016   13:02Агенцiя

Обласна станція переливання крові починає реалізацію багатомільйонного проекту у галузі державно-приватного партнерства: заклад отримав імпортне обладнання для виготовлення тромбоконцентрату.

Цим проектом передбачено не тільки запуск в роботу апарату виробничої трансфузіології, закупівлю та використання витратних матеріалів, а і ретельну підготовку кадрів з їхньою подальшою атестацією.

«Загалом процес займе десь близько півтора місяця, – запевняє головний лікар закладу Павло Герасименко. – Ми виважено поставимося до введення в дію цього апарату, він використовуватиметься для заготівлі тромбоконцентрату. Тобто, за його допомогою протягом двох годин проведення трансфузіологічної операції з крові донора видалятимуться тромбоцити – компонент, який зупиняє кровотечу. У першу чергу це онкогематологічні хворі, пацієнти з важкими травмами або запальними процесами, які тривалий час перебувають на лікуванні на реанімаційних ліжках. Контингент, що буде обслуговуватися у першу чергу – пацієнти обласної дитячої лікарні та обласного онкологічного диспансеру. А у другу чергу підключимо пацієнтів і інших лікарень. Цей гемокомпонент, який буде виготовлятися на апараті, в 3-4 рази ефективніший за той, що виробляється зараз».

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини