Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:48:38

Державні лісгоспи працюють ефективно

02.08.2016   22:40Агенцiя

Голова обласної ради Ігор Вдовенко разом з першим заступником голови облдержадміністрації Леонідом Сахневичем взяли участь у роботі колегії обласного управління лісового та мисливського господарства.

На засіданні, яке провів керівник управління Андрій Пивовар, підбито підсумками господарсько-фінансової діяльності підприємств лісової галузі Чернігівщини. Більшість з них є бюджетоутворюючими і відіграють важливу соціальну та економічну роль в регіоні. Лісгоспи не лише задовольняють потреби народного господарства в деревині, але й здійснюють заготівлю насіннєвого матеріалу, стоять на сторожі збереження і охорони рідкісних, зникаючих видів флори і фауни.

І хоч лісове господарство сьогодні потребує якісних змін, обласна рада виступає за недопущення ліквідації державних лісгоспів при реформуванні лісової галузі, зазначив голова обласної ради Ігор Вдовенко. За його словами, реформування є неминучим, але фахівці лісової галузі повинні діяти в межах чинного законодавства та спрямовувати свою повсякденну діяльність на примноження зеленого багатства Сіверського краю.

Тема раціонального використання надр та природних ресурсів Чернігівщини нині постала дуже гостро і знаходиться в полі зору депутатського корпусу обласної ради.

Зокрема, останні рішення обласного представницького органу направлені на врегулювання питань захисту, охорони, збереження та визначення правового статусу лісосмуг. На липневому пленарному засіданні депутати висловилися за введення тимчасового мораторію на рубку в межах природно-заповідного фонду місцевого значення області.

Серед іншого на засіданні колегії зазначалося, що за перше півріччя поточного року лісгоспами заготовлено 530 тисяч метрів кубічних деревини, що більше за відповідний період минулого року на 16 відсотків. У результаті виконання усіх запланованих лісогосподарських заходів, підприємства спрацювали ефективно і за результатами господарсько-фінансової діяльності отримали більше 20 мільйонів гривень прибутку. Крім того, сплачено понад 148 мільйонів гривень до державного, місцевого бюджетів та єдиного соціального внеску до пенсійного фонду. На даний час на підприємствах обласного держлісгоспу працює більше трьох тисяч працівників. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників у цілому по управлінню складає 7785 гривні.

Підприємствами обласного управління лісового та мисливського господарства виконано комплекс профілактичних заходів для охорони лісів від пожеж. У порівнянні з минулим роком кількість та площа лісових пожеж значно зменшилася. Також проводиться прибирання стихійних сміттєзвалищ та ліквідація захаращеності на окремих ділянках лісу. Незважаючи на запобіжні заходи погіршується ситуація з незаконними рубками. У підвідомчих підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства зареєстровано 32 випадки самовільних рубок лісу. Збитки від цього негативного явища складають більше шестисот тисяч гривень.

Крім того, на колегії було розглянуто стан та перспективи лісонасінневої справи, для розвитку якої закладено близько ста розсадників загальною площею понад 40 га. В Борзнянському, Добрянському та Семенівському підприємствах створені лісові плантації фундука, в Ніжинському – модрини, а у Корюківському та Холминському – сосни звичайної.

За підсумками господарсько-фінансової діяльності обласного держлісгоспу роботу більшості його підприємств визнано ефективною, а Добрянське лісове господарство вже вкорте стало кращим в лісовій галузі області. Директору цього державного підприємства Івану Горохівському було вручено пам'ятну відзнаку.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини