Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:00:14

У комітетах самоорганізації населення відбувся Єдиний день депутата

28.07.2016   12:39

27 липня народні обранці в комітетах самоорганізації населення інформували прилучан по питанню організації перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Прилуки.

Рішенням виконавчого комітету Прилуцької міської ради від 16 лютого 2016 року №53 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування» в м. Прилуки на поточний рік затверджено 25 автобусні маршрути, на яких повинно здійснювати перевезення пасажирів 43 автобуси.

Також були розроблені та затверджені схеми нових міських маршрути:

№3А «вул. Густинська – Залізничний вокзал»;

№15А «вул. Берегова – Залізничний вокзал»;

№20 «273 квартал – Залізничний вокзал».

Станом на 15 липня 2016 року в м. Прилуки нараховується 18 автобусних маршрутів, на яких здійснюють перевезення пасажирів 32 автобуси.

Перевезення здійснюють 14 приватних перевізників.

11 липня поточного року відбувся конкурс по визначенні перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування, на якому ПП «Базальт» (м. Київ, вул. Якуба Коласа, 15Б) було визнано переможцем по шести міським маршрутам:

- №3А «вул. Густинська – Залізничний вокзал»;

- №5А «Дослідна – МРЕВ ДАІ»;

- №13 «Дослідна – ЦТДЮ – АТП-17461»;

- №15А «вул. Берегова – Залізничний вокзал»;

- №20 «273 квартал – Залізничний вокзал»;

- №30 «273 квартал – ЦТДЮ – Військове містечко №12».

Орієнтовна дата початку здійснення перевезення пасажирів по даних маршрутах 20 серпня 2016 року, після затвердження паспортів даних автобусних маршрутів відповідними дозвільними установами.

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах здійснюється за тарифом 3 грн. 50 коп., який затверджено рішенням виконкому від 19.05.2015 року №192.

Щодо організації перевезення громадян пільгових категорій на міських автобусних маршрутах рішенням виконавчого комітету від 02.06.2015 року №212 було затверджено пільгові категорії, які перевозяться безкоштовно без обмеження у часі, а саме:

- учасник бойових дій;

- інваліди (1 та 2 груп);

- дитина з багатодітної сім’ї;

- інвалід війни;

- особа (ЧАЕС) – 1 категорія;

- особа (ЧАЕС) – 2 категорія (ліквідатор);

- дитина (ЧАЕС) – інвалід;

- діти-інваліди;

- особа, яка супроводжує інваліда 1 групи та дитину-інваліда (1 особа);

- реабілітована особа.

Решта пільгових категорій мешканців міста перевозиться міськими автобусами за пільговим тарифом 1 грн. (рішення виконкому від 20.01.2015 року №13).

У поточному році м. Прилуки беруть участь в проекті ПРООН «Розумні міста», у рамках якого планується впровадження електронної картки прилучанина для проїзду в громадському транспорті пільгової категорії населення.

Однією із проблем, що існує в сфері перевезення пасажирів по м.Прилуки є недотримання законодавства України при створенні, організації перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах: «Прилуки (273 квартал) – с. Заїзд», «Прилуки (273 квартал) – с. Сухополова», «Залізничний вокзал – с. Пирогівці», «Залізничний вокзал – с. Валки», «Залізничний вокзал – с. Заїзд», «Гімназія №1 – Даньківка», «Прилуки – с. Замостя».

У чому проявляються дані порушення:

1. Дані маршрути 90% свого маршруту здійснюють перевезення пасажирів по місту Прилуки, чим перешкоджають руху міських автобусних маршрутів, які офіційно, відповідно до чинного законодавства, визнані переможцями конкурсів та заключили договори на перевезення пасажирів із виконавчим комітетом Прилуцької міської ради.

2. Відповідно до пункту 28 постанови Кабінету Міністрів України №170 від 18 лютого 1997 року «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» місця зупинки автобусів приміських маршрутів на території населених пунктів, крім автостанції, погоджують виконавчі органи сільських, селищних і міських рад. У зв’язку з тим, що приміські автобусні маршрути курсують в режимі маршрутного таксі, по м. Прилуки дана норма організатором перевезень на приміських автобусних маршрутах не дотримується.

3. На виконання статті 37 Закону України «Про автомобільний транспорт», на реалізацію державної політики щодо соціального захисту окремих категорій громадян, визначених Законами України виконавчим комітетом Прилуцької міської ради було прийнято рішення щодо перевезення пасажирів, які згідно чинного законодавства України користуються правом на пільговий проїзд на міських автобусних маршрутах загального користування, без обмеження щодня з 09:00 по тарифу 1 грн. (10 категорій безкоштовно).

Але дане рішення виконкому не розповсюджується на приміські автобусні маршрути, які виходять за межі міста Прилуки і організація перевезення пасажирів на яких, відповідно до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», пункту 4 Постанови Кабінету Міністрів України №1081 від 3 грудня 2008 року «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», покладено на обласну державну адміністрацію.

У зв’язку з цим на даних приміських автобусних маршрутах не здійснюється перевезення пільгової категорії громадян м. Прилуки відповідно до чинного законодавства.

4. Неузгодженість графіків руху та схем руху автобусів на вищезазначених приміських маршрутах призводить до збоїв, нездорової конкуренції і на міських автобусних маршрутах.

На вирішення вищезазначених проблем та з метою недопущення порушення законодавства України, що регламентує організацію перевезень на приміських автобусних маршрутах, вже неодноразово надсилалися листи на облдержадміністрацію (організатора перевезень) Прилуцьку райдержадміністрацію з проханням вирішити питання щодо зобов’язання перевізників, які здійснюють перевезення на вищезгаданих приміських автобусних маршрутах Прилуцького району.

Контроль за рухом автобусів по міських маршрутах загального користування здійснюється:

1) робочою групою, що створена розпорядженням міського голови від 17 червня 2016 року №192р у новому складі;

2) працівниками комунального підприємства «Муніціпальна поліція» (відповідно до п. 4.2.5. Статуту даного підприємства).

Після завершення проведення конкурсів і остаточного визначення міських перевізників на найближчий період необхідно вирішити наступні проблемні питання:

організація перевезення пасажирів по вул. Київській до 22:00;

перевезення пасажирів від вечірніх приміських поїздів;

забезпечення повноцінного перевезення у вихідні дні (особливо після 15:00).

Також особливу увагу необхідно приділити інфраструктурі сфери перевезення пасажирів, а саме:

в м. Прилуки 169 автобусних зупинок – 71 із яких не мають навіть лави;

на 118 автобусних зупинках відсутній дорожній знак «Зупинка автобуса»;

встановлення позупинкових графіків руху автобусів, виготовлених на твердій основі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини