Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:38:53

"Соломія" вже допомагає

28.07.2016   12:18

За ініціативи групи батьків, які виховують та доглядають дітей з інвалідністю та за сприяння Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, клієнтами якого є більшість таких сімей, у Ніжині створено нову громадську організацію «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами «Соломія»».

Організацію вирішили назвати ім’ям ніжинської дівчинки, яка народилась із тяжкою і рідкісною вадою серця та своїм коротким життям об’єднала зусилля багатьох небайдужих людей у прагненні її врятувати.

Усі благодійні кошти, зібрані на оперативне лікування немовляти, сім'я, що перебувала під соціальним супроводом центру, передала на порятунок інших людей, здебільшого дітей, а також на ремонт частини приміщення дитячого відділення міської лікарні та придбала офтальмологічне обладнання для лікування дітей з вадами зору. І вже за власні кошти встановила на алеї центрального міського парку імені Т. Шевченка лаву для відпочинку з табличкою, на якій зроблено написи: «Від янголятка Соломійки – добрим серцям» та «Раз добром зігріте серце вік не прохолоне» Т. Шевченко».

За короткий період, від виникнення ідеї створення ГО «Соломія» до її реєстрації, ініціативній групі у складі батьків дітей з особливими потребами вдалося досягти значних результатів спільної роботи: за підтримки депутатів міської ради добавлено бюджетні кошти для забезпечення дітей-інвалідів ліками на пільгових умовах; при дитячій поліклініці відкрито новий офтальмологічний кабінет із сучасним обладнанням для корекції зору у дітей; у тісній співпраці із міським центром соціальних служб для сімей, в яких є діти з вадами здоров’я, організовано декілька святкових та освітньо-розважальних заходів із залученням волонтерів та спонсорів; створено сайт організації; один із членів її ради побував на семінарі з обміну досвідом реабілітації осіб з інвалідністю в м. Умань; із залученням професійних фотографів започатковано благодійну фотосесію «Життя прекрасне» - для сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.