Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:22:19

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

28.07.2016   09:04Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 27 липня до 8:00 28 липня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію, пов’язану із захворюванням дітей на ротавірусний гастроентерит, та 12 небезпечних подій, а саме: 4 дорожньо-транспортних пригоди, 7 пожеж та 1 випадок загибелі на водних об’єктах. 
Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 6 осіб постраждали.


Надзвичайна  ситуація – 1:

Протягом 22-24 липня 2016 року до інфекційного відділення КЛПЗ "Ніжинська центральна міська лікарня ім. Галицького" з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт", було госпіталізовано 5 дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад №7 "Дзвіночок" (загальна нормативна наповнюваність закладу складає 55 дітей, відвідувало заклад 127 дітей).
Згідно висновку ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України" від 25 липня № 03.1-16/522 у дітей встановлено діагноз "Ротавірусний гастроентерит".
Станом на 28 липня 2016 року хворі перебувають на стаціонарному лікуванні, їх стан  задовільний. За місцем навчання та проживання хворих здійснено дезінфекцію. Комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху  триває.


Загибель на водних об’єктах – 1:

В р. Десна біля с. Велике Устя Сосницького району 26  липня було виявлено та піднято на поверхню з води тіло мешканця смт Сосниця, 1993 року народження,  який 22 липня під час відпочинку стрибнув з автомобільного мосту у річку і зник під водою.  Причина смерті встановлюється.


Дорожньо-транспортні пригоди – 4:

- в м. Чернігові по вул. Шевченка, біля будинку № 40, о 21 год. 50 хв.  26 липня водій автомобіля марки "ЗАЗ 110206", перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, здійснив зіткнення з припаркованим автомобілем  "ГАЗ 330232". Внаслідок пригоди водій та пасажир  автомобіля "ЗАЗ 110206" отримали травми різного ступеню важкості та після надання медичної допомоги були відпущені до дому;

- в м. Мена о 19 год. 7 хв. 26 липня водій мотоцикла марки "RF 150 S7 Futong" в результаті порушення правил дорожнього руху здійснив зіткнення з автомобілем  "ВАЗ 2101". Внаслідок пригоди водій та пасажир мотоциклу отримали травми і після надання медичної допомоги були відпущені до дому;

-  в м. Бобровиця о 10 год. 20 хв. 27 липня водій мотоцикла "Viper"  здійснив зіткнення з автомобілем  "Kia Cerato", який виїжджав з двору на дорогу. Внаслідок пригоди водій мотоцикла отримав травми різного ступеню важкості та був госпіталізований до травматологічного відділення  Бобровицької центральної районної лікарні;

-  в с. Липів Ріг Ніжинського району о 20 год. 5 хв. 27 липня водій трактора виїжджаючи з польової дороги на вул. 1-го Травня здійснив зіткнення з мопедом марки "Delta". Внаслідок пригоди водій мопеду отримав травми різного ступеню важкості та був госпіталізований до Ніжинської центральної районної лікарні.


Пожежі – 7, з них 4 пожежі в житловому секторі, 1 випадок загоряння сміття на площі 10 кв.м та 2 випадки загоряння зернових культур на сільгоспугіддях на загальній площі 0,49 га.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин  – 10  мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка –  12 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 27 липня до 20 години 28 липня очікується мінлива хмарність, без  істотних опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі 14-19º, вдень 28-33º тепла.
По Чернігову температура вночі 16-18, вдень 30-32º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.