Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:53:48

У Чернігові почала роботу комісія, яка обстежує технічний стан будинків з ОСББ, готуючи їх до капітальних ремонтів

27.07.2016   08:06

Розпорядженням Чернігівського міського голови від 25 липня у місті створена комісія, яка буде проводити обстеження технічного стану житлових будинків, комунікацій та електричних мереж з метою надання експертного висновку для участі в «Програмі сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки».

До комісії, яку очолює заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко, увійшли також начальник управління капітального будівництва міської ради, керівники двох житлово-комунальних підприємств, провідні фахівці ТЕЦ, Чернігівводоканалу, Облтеплокомуненерго, радник заступника міського голови з питань створення та підтримки ОСББ.

Відбувся перший інспекційний виїзд комісії на об’єкти – в будинки, які претендують на участь у міській Програмі для ОСББ та державних програмах з енергоефективності. Міська програма передбачає співфінансування капітальних ремонтів у будинках мешканцями та міським бюджетом  у пропорції 20% на 80%.

Перед початком роботи комісії Олександр Кириченко сказав:

-         Сьогодні ми розпочинаємо новий проект, на який довго очікували. Зараз робляться перші практичні кроки у його втіленні. Проект передбачає залучення багатоквартирних житлових будинків до всіх доступних програм – і державних, і програми підтримки ОСББ, прийнятої міською радою. Весь час при підготовці проекту ми проводили роботу з людьми в напрямку створення ОСББ. Організовували зустрічі, інформували, давали відповіді на питання.

На сьогодні цей напрямок дійсно почав працювати, - продовжив він. Ми маємо в місті близько 20 ОСББ, які знаходяться на стадії реєстрації. А також перші 8 ОСББ, які вже зареєструвалися і хочуть увійти в цей проект. Співпрацюючи з ними, ми зможемо випробувати і вдосконалити програми, відпрацювати залучення коштів. А в підсумку – зробити трохи кращим обличчя нашого міста.

Комісія створена для того, щоб на основі обстежень дати висновок, що саме потрібно корінним чином змінити в будинку. Йдеться про пропозиції з можливою повною заміною труб водопостачання і водовідведення, утепленням труб гарячої води, заміною труб теплопостачання, встановлення будинкових лічильників тепла, проведенням заміни або капітальних ремонтів ліфтів, утепленням зовнішніх стін будинків, заміною вікон у під’їздах на енергозберігаючі, а також заміною вхідних дверей де це необхідно.

Таким чином, на виході ми отримаємо сучасний й абсолютно новий будинок, у якому мешканцям буде жити не тільки комфортно, а й значно дешевше, бо вони одразу суттєво зекономлять на оплаті комунальних послуг.

Про те, скільки будинків і коли зможуть узяти участь у цьому проекті, Олександр Кириченко зазначив:

- Після обстеження в цих перших 8 будинках ми в максимально короткі строки зробимо експертизу та проекти, а після цього – почнемо ремонтні роботи. На цей рік плануємо охопити проектом 20-30 будинків – більше до морозів просто не встигнемо. Але за зиму треба підготуватися, щоб наступного року вийти на показник у 200 будинків. А в перспективі на 3-5 років – оновити весь житловий фонд.

«Першими ластівками», з яких починається ця робота в Чернігові, стали 8 будинків з ОСББ, розташовані в районі готелю «Градецький». Керівники цих ОСББ для більш успішної роботи об’єдналися в асоціацію і тепер у деяких проектах беруть участь спільно.

Будинки не нові, окремим з них – по 30 років.

При виїзді комісії на місце у першому ж із них кинулися у вічі наявні проблеми з каналізаційними мережами. Вони зношені і, як можна було переконатися, прориваються і затоплюють підвал.

Перші результати роботи комісії мають бути готові до кінця тижня.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини