Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:17:05

Редакції запрошують до участі в конкурсі на отримання допомоги в процесі роздержавлення

25.07.2016   14:26Агенцiя

Редакції запрошують до участі в конкурсі на отримання допомоги в процесі роздержавлення Державний комітет телебачення і радіомовлення України разом із координатором проектів ОБСЄ в Україні започатковує проект «Підтримка сталого розвитку реформування державних та комунальних ЗМІ».

Проект розраховано на державні та комунальні ЗМІ, які беруть участь у першому етапі реформування. Його мета – підтримати сталість друкованих медіа, які перебувають у процесі переходу від державної та комунальної форм власності до приватної. У ході проекту буде відібрано обмежену кількість (до шести) редакцій друкованих державних або комунальних ЗМІ, залучених до першого етапу реформування, яким в подальшому надаватиметься експертна та методична підтримка. Запитувачем та головним партнером проекту є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Для кожного медіа окремо, з огляду на його специфіку, буде проведено маркетингове дослідження та аналіз аудиторії, на базі яких експертами буде підготовлено стратегії розвитку та навчально-тренінговий план із залученням українських та міжнародних фахівців. Навчання передбачатиме три компоненти: медіа як бізнес (для головних редакторів, бухгалтерів, керуючого персоналу), виробництво  контенту (для журналістів) тамультимедійність (вихід з офф-лайну в он-лайн, веб-сайти, соцмережі, ін.).

Для участі у конкурсі від державних та комунальних друкованих ЗМІ потрібно до 15  серпня 2016 р. подати наступні документи:
- копія свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ;
- анкета до участі у проекті (додається);
- декілька примірників видання за різні дати виходу протягом останніх 6 місяців;
- супровідний лист у довільній формі.

За результатами розгляду поданих документів враховуватиметься наступне:

1. Обсяг та зміст наданого пакета документів. Заявка повинна бути повною та відображати професійний рівень та мотивацію видання.

2. Чітке бачення розвитку: як само видання планує розвиватися, і чому саме так?

3. Чітке бачення потреб: що саме видання просить у донора, як цю допомогу використає, і як ця допомога вплине на посилення економічної незалежності та стійкості видання?

4. Чітке розуміння виданням потреб свого читача, своєї конкурентної позиції, сильних та слабких сторін.

5. Наявність у видання команди у поточний момент та її функціонал.

6. Стійкість видання у поточний момент (обсяг дотацій  з місцевого бюджету).

З метою забезпечення різноманітності формату залучених видань та розроблених стратегій, також братимуться до уваги сфера розповсюдження видань: місцева (в межах однієї області, обласного центру або двох і більше сільських районів, одного міста, району, або окремих населених пунктів), регіональна (дві і більше областей) та їх географія (Центр, Північ, Південь, Схід, Захід України).

Інформація подається в паперовому (01030, Київ, вул. Стрілецька, 16) та електронному виглядіmedia.konkurs2016@gmail.com у форматі: супровідний лист про участь в проекті (PDF), копія свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ (PDF), анкета участі у проекті (Word).

http://nsju.org/index.php/article/5709

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.