Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:08:07

Дослідження води з р.Остер

08.07.2016   07:36Агенцiя

В зв'зку з погіршенням екологічного стану р. Остер фахівцями ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» 30.06.2016р. було проведено відбір проб води з річки для здійснення лабораторних досліджень в районі м. Ніжина та поблизу с. Мрин Носівського району.

За результатами досліджень якість води з р. Остер не відповідала вимогам СанПіНу 4630-88 «Санітарні правила і норми охорони поверхневих водойм від забруднення» за санітарно-хімічними та органолептичними показниками.

Мікробіологічні показники були в нормі.

01.07.2016 року було проведено відбір води з р. Остер в контрольній точці моніторингу стану води поверхневих водойм - смт. Козелець, нижче автомобільного мосту в напрямку м. Остер.

За результатами проведених санітарно-гігієнічних досліджень вода не відповідала вимогам СанПіНу 4630-88 по вмісту зважених речовин.

За результатами мікробіологічних досліджень вода не відповідала вимогам СанПіНу 4630-88, проте патогенних (хвороботворних) мікроорганізмів, в т.ч. бактерій роду сальмонел, не виявлено.

04.07.2016 року було проведено відбір води р. Остер поблизу смт. Козелець.

За результатами досліджень вода не відповідала вимогам СанПіНу 4630-88 по органолептичних та санітарно-хімічних показниках: кольору, осаду, каламутності, кольоровості, по вмісту зважених речовин, вмісту розчиненого кисню, заліза.

Мікробіологічні дослідження тривають.

Таким чином ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» рекомендує:
- відпочиваючим не купатися в р. Остер;
- обмежити вживання сирої колодязної води у населених пунктах, територія яких прилягає до річки; вживати фасовану або кип'ячену воду;
- при відпочинку за межами населеного пункту мати з собою достатній індивідуальний запас питної води;
- не використовувати воду з ріки для миття рук, фруктів, овочів, ягід чи посуду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини