Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:56:44

Увага! Африканська чума свиней!

01.07.2016   13:30Агенцiя

За уточненою інформацією 29 червня в с. Хибалівка Куликівського району у приватному господарстві по вул. Миру, зафіксовано загибель 6 голів свиней.

З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби були відібрані біологічні матеріали та направлені до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За результатами дослідження патолого-анатомічних матеріалів підтверджено захворювання на "африканську чуму свиней" (акт №004181 п.м./16 від  30.06.2016 року).

Протягом 30 червня проведено обхід 96 дворів, вилучено 38 свиней, з них 32 свині з господарства по вул. Миру. Всіх свиней умертвили безкровним методом та утилізували шляхом спалювання.

1 липня заплановано подальший обхід приватних господарств з метою вилучення та утилізації тварин.

Здійснення протиепізоотичних заходів продовжується.

Щоб максимально запобігти зараженню своїх тварин, вам необхідно дотримуватись наступних правил:

-  Тримати тварин у закритих приміщеннях і не випускати їх на вигули;

-  Обов`язково повідомте про наявність у вас свиней ветеринарну службу міста Ніжина, вашу тварину буде щеплено проти класичної чуми свиней (безкоштовно);

- Закуповуйте корми на офіційних ринках, вимагайте у продавців супровідні документи, що гарантують якість та безпечність корму;

-  Регулярно здійснюйте обробку ваших тварин проти комах, кліщів;

-  Регулярно та комплексно боріться з миловидними гризунами;

- Зберігайте високу культуру господарювання, не намагайтесь не санкціоновано перевозити живих та забитих тварин без ветеринарних документів;

-   Здійснюйте подвійний забій тільки з дозволу державної служби ветеринарної медицини;

-   По можливості, утримуйтесь від приватних поїздок до країн, в яких зареєстровано АЧС, ні в якому разі не перевозьте з неї тварин та продукцію тваринного походження;

-   Не купуйте м`ясо або сало на стихійних ринках, або в місцях несанкціонованої торгівлі. Воно може бути небезпечним!

Шановні громадяни! При найменших ознаках захворювання свиней у вашому господарстві, а також при відомих вам випадках просимо повідомляти державну службу ветеринарної медицини м. Ніжина.


В.о. начальника управління Держпродспоживслужби міста Ніжина
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.