Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:56:23

У прокуратурі області відбулася прес-конференція

01.07.2016   13:25Агенцiя

30 червня, відбулася прес-конференція заступника прокурора області Сергія Івашка з актуальних питань діяльності органів прокуратури Чернігівщини у поточному році.

Заступник прокурора інформував про стан боротьби з корупцією, розслідування в резонансних кримінальних провадженнях, реформування органів прокуратури тощо.

Обговорюючи питання протидії злочинності та корупції, Сергій Івашко  наголосив, що в умовах реформування поліції збільшилася кількість злочинів, у тому числі тяжких. Не втрачає актуальності протидія корупційним проявам у правоохоронних органах, боротьба з корупцією в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Правоохоронцями області за перше півріччя направлено до суду 48 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За весь минулий рік – лише 42.

До адміністративної відповідальності вже притягнуто 19 депутатів місцевих рад, 13 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 4 державних службовців, 2 голів виборчих комісій.

Розповідаючи про слідство прокуратури, Сергій Івашко окремо зупинився на питанні розслідування у кримінальних провадженнях та судового розгляду про злочини, пов’язані з подіями Революції Гідності.

Також на прес-конференції відмічено позитивні результати представницької діяльності органів прокуратури.

Прокурорами Чернігівщини пред’явлено понад 250 позовних заяв на загальну суму 48,5 млн грн. Судами вже задоволено 219 позовів майже на 46 млн грн, реально виконано судових рішень на 34 млн грн, зареєстровано 40 кримінальних проваджень.

Пріоритетом для прокурорів є захист землі, яка згідно з Конституцією України становить національне багатство, що перебуває під особливою  охороною держави.

За втручання прокуратури повернуто та попереджено незаконне надання майже 1 тис га землі.

На завершення Сергій Івашко відповів на всі запитання журналістів та подякував медійникам за приділений цій зустрічі час.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.