Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:13:29

Чернігівським патрульним поліцейським вручили офіцерські погони. ВІДЕО

30.06.2016   13:15Агенцiя

Як у кіно! Патрульна поліція на вулицях Чернігова з лютого. І багатьом містянам вже довелося зіткнутися з їхньою роботою. Але проста річ: як звертатися до людини з шевроном «Патрульна поліція Чернігова»? «Пане поліцейський» — якось надумано, «товаришу поліціянт» — оксюморон, «ей, полісмен» — зовсім не комільфо… Відсьогодні можна, як у голлівудському кіно, – «офіцер»: на Красній площі обласного центру чернігівським патрульним урочисто вручили офіцерські погони.

Тепер чернігівські поліцейські не просто «люди в чорному», принаймні, в чорних кашкетах. Тепер вони офіцери – погони їм урочисто вручили на Красній площі обласного центру. Найбільше – 171 – лейтенантів: полісменів з вищою освітою. Трохи менше – 11 — старших лейтенантів: вони мають і відповідний рівень освіти, і досвід роботи в силових структурах. Небагато – 10 (лейтенантські погони в них у найближчій перспективі) – капралів-молодших лейтенантів: студентський вишкіл вони ще не завершили.

Командир роти патрульної поліції Павло Прищепа отримує лейтенантські погони. Для нього і його колег цей день особливий.

Нова поліція патрулює Чернігів з лютого. Те, що працює саме нова поліція – і за формою, і за змістом, люди вже відзначили.

Понад чотири місяці роботи патрульної поліції – а присвоєння офіцерський звань тільки зараз. Самі поліцейські нічого дивного в цьому не бачать – звичайна бюрократична процедура. Думку про те, що це був час випробування на міцність, відкидають: кандидатів випробували на міцність при навчанні – вже там кожен показав, на що здатний.

Не всі чернігівські полісмени отримують погони урочисто: хтось же має під час урочистостей охороняти громадський порядок в обласному центрі, як от лейтенанту поліції Павлу Губку. Але образ немає: служба є служба.

Погони нові, обов’язки ті ж. І не за зірочками ці хлопці і дівчата свого часу йшли в поліцію.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.