Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:49:51

Кримінальна поліція "на гарячому" затримала серійну крадійку дитячих колясок та велосипедів

24.06.2016   07:19

Зловмисницею виявилася мати двох малолітніх дітей, яка зізналася у двох десятках крадіжок.

Як розповів начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін, протягом кількох місяців поспіль до чергової частини надійшло майже два десятки заяв про крадіжки дитячих колясок та велосипедів, скоєних з території дитячих поліклінік міста.

Оперативники розпочали пошуки зловмисника. Проводилися профілактичні й оперативно-розшукові заходи зі встановлення осіб, причетних до крадіжок. Під час таких відпрацювань поліція затримала чернігівця 1989 року народження, у якого вилучила викрадені велосипед та коляску. Але правопорушник заперечував свою причетність до інших крадіжок, згодом ця інформація підтвердилася.

Правоохоронці продовжували відпрацювання території поліклінік. Саме під час такої операції в око правоохоронців впала жіночка з маленькою дівчинкою, яка прийшла до дитячої поліклініки по вулиці Рокосовського.

Мама з дитиною прийшли пішки, спочатку вони зайшли до поліклініки, потім вийшли і підійшли до імпровізованої стоянки колясок та велосипедів. Далі жінка взяла свою дитину, посадила в чужий велосипед та спокійнісінько поїхала. Через кілька хвилин на вулицю вибігла молода дівчина. Вона почала перепитувати перехожих чи вони бува не бачили велосипеда її дитини.

Оперативники одразу ж зрозуміли, хто причетний до крадіжки. Поліцейські запросили до службового автомобіля потерпілу та поїхали наздоганяти крадійку.

Помітивши жінку з краденим велосипедом, правоохоронці підійшли до неї та запитали про обставини появи у неї цього дитячого транспортного засобу. Жінка почала розповідати, що купила його, що він належить їй, адже велосипед був дівчачій, а її дівчина досить впевнено себе в ньому почувала.

Та коли до крадійки вийшла потерпіла, злодюжка почала поводити себе досить агрессивно - кричала на молоду жінку, але потім все-таки визнала, що це вона його викрала.

Жінку 1979 року народження доставили до поліцейського відділу. Правоохоронці з'ясували, що чоловік затриманої знаходиться в місцях позбавлення волі. Вона мати двох малолітніх дітей - дівчинки 1,8 років та хлопчика 3,5 років, яких вона «по повній» використовувала для здійснення крадіжок.

Коли хотіла викрасти коляску, то брала із собою дівчинку, якщо ж велосипед, то хлопчика. Видивлялася не прикуті ланцюжками дитячі коляски чи велосипеди, а потім саджала у них вже свою дитину та везла до найближчого ломбарду.

Вже там без жодних проблем здавала викрадене. Отримані гроші витрачала на власні потреби, адже жінка ніде не працює, і як з'ясувалося пізніше, не збиралася, бо красти для неї виявилося значно легше, а ніж працювати. На рахунку жінки майже 20 крадіжок. Більша частина з них - крадіжки колясок, бо старший хлопчик ходить до дитячого садочку й мати для своїх злочинних цілей не могла часто його використовувати.

Сергій Кагітін повідомив, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Зловмисниця надала правдиві свідчення. Триває досудове розслідування.

Поліція ще раз звертається до власників дитячих колясок та велосипедів - в разі відвідування дитячих лікувальних закладів, поліклінік та інших установ, дотримуйтеся правил безпеки та пристібайте транспортні засоби на ланцюжки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини