Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:05:51

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

22.06.2016   09:56Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 21 червня до 8:00 22 червня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

Внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, гроза, пориви сильного вітру)  21 червня сталося пошкодження та відключення 12 повітряних ліній електропостачання 10 кВ (м. Чернігів – 3, Чернігівський район – 9), 160 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання та електрозв’язку залишилися мешканці 40 населених пунктів Чернігівського району. Не функціонувало 10 АТС.

В Чернігівському районі внаслідок падіння дерев було частково обмежено рух  автотранспорту на ділянках автодоріг: Чернігів-Славутич (с. Пакуль - поворот на с. Ковпита), с. Дніпровське-с. Василева Гута, 142 км автодороги Київ-Чернігів (біля с. Шестовиця).

Крім того, частково пошкоджені покрівлі 43 будівель різного призначення  (с. Ковпита - 9; с. Андріївка - 8; с. Пакуль - 18; с. Дніпровське - 3; с. Хатилова Гута - 3; с. Василева Гута - 2).

В Сновському районі: в с. Петрівка внаслідок ураганного вітру розкрито шиферні дахи клубу, школи та біля 10 будівель домогосподарств населення (наслідки уточнюються, у тому числі по населених пунктах інших районів області); внаслідок  падіння дерев порушено транспортне сполучення з населеними пунктами Боровицької сільської ради (7 населених пунктів).

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами ПАТ "Чернігів-обленерго", ПАТ "Укртелеком", ПАТ "Чернігівський облавтодор",  управління  ДСНС у Чернігівській області.

Станом на 6 годину 22 червня усі  лінії електропостачання 10 кВ підключені, але залишається  масове  відключення  домогосподарств (60 абонентів) у 19  населених пунктах Чернігівського району внаслідок обривів проводів 0,4 кВ. Для проведення  ремонтних  робіт відключено  70  трансформаторних підстанцій.

Проїзд автодорогами області  забезпечено, повалені дерева вбрано з проїжджої  частини доріг.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Прилуки по вул. Київській о 23 год. 3 хв. 21 червня водій автомобіля "Ford Tranzit" здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги, перебуваючи в стані  алкогольного сп’яніння, поза межами пішохідного переходу. Внаслідок пригоди  пішохід  з  травмами різного ступеню важкості доставлений до Прилуцької міської лікарні.


Пожежі – 4, з них 2 пожежі в житловому секторі, 1 пожежа на об’єкті та  1 випадок загоряння сухої трави на площі 0,025 га.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів –11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 21 червня до 20 години 22 червня очікується мінлива хмарність, невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер західний 5-10 м/с, при грозах місцями пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 14-19º тепла, вдень 27-32º тепла.
По Чернігову температура вночі 17-19º тепла, вдень 28-30º тепла.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини