Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:03:10

Поліція Чернігова та громадськість обговорили шляхи подальшої співпраці

22.06.2016   07:35Агенцiя

В дискусійному клубі «Експертна думка» м.Чернігова відбувся «круглий стіл» за участі керівників Чернігівського відділу поліції, патрульної поліції Чернігова, а також представників Чернігівської міської ради та громадськості міста на тему «Поліція і громада Чернігова: шляхи взаємодії».

Серед питань які були винесені на порядок денний –
- Пріоритети розвитку національної поліції в місті Чернігові;
- Роль місцевих органів влади в діяльності поліції та забезпеченні правопорядку;
- Підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів;
- Співпраця поліції з населенням та підзвітність перед місцевою громадою.

Ведуча проекту Катерина Данькова спочатку надала слово представникам поліції, а потім робота пішла у форматі діалогу між поліцією і громадськістю.

Зокрема начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Сергій Кагітін повідомив, що наразі, хоча рівень злочинності в місті і є на 25 % вищий, ніж у відповідний період торік, але це майже вдвічі менше ніж у лютому цього року.
 
Важливим досягненням нової патрульної поліції Чернігова є підвищення у кілька разів оперативності реагування на звернення громадян та забезпечення 100% реєстрації всієї інформації, що надходить по лінії «102». Саме збільшення майже у півтора рази кількості звернень громадян і свідчить про високий рівень довіри людей до нової поліції. Тому головною метою сьогоднішнього зібрання і є напрацювання шляхів взаємодії населення, громадських організацій і поліції з метою ефективного використання цієї довіри на користь громаді Чернігова.

Одне з найважливіших побажань поліцейських до громадян — не стояти осторонь будь-якого правопорушення та проявляти свідому громадянську позицію, не лише в соцмережах, а й на практиці: допомагати правоохоронцям доводити справу до логічного завершення – до суду (бути свідками, понятими).

Цінною пропозицією з боку громади можна вважати створення електронної «скриньки-довіри» поліції, куди можна буде надсилати не лише інформацію про факти порушення закону, але й підтверджуючі світлини та відео-докази правопорушень.

Важливим кроком до покращення безпеки жителів міста стане запуск у вересні нинішнього року системи відеоспостереження в місті Чернігові в рамках програми «Безпечне місто». Керівник Чернігівського відділу поліції повідомив співрозмовників, що днями подібну систему запущено в дію в Прилуках, і вже є перші вагомі результати її застосування: завдяки засобам відеоспостереження було розкрито факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини