Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:53:19

Відбувся захід для родин військових, присвячений дню захисту дітей

04.06.2016   11:52Агенцiя

Протягом 5 годин родини захисників мали нагоду забути про всі негаразди, пов’язані зі словом «війна» та поринути в світ сміху, безтурботності та розваг.

Як зазначила одна із учасниць: «Я відчула себе, як в 20 років, забула про всі проблеми на цей час». А інша: «Моєму сину 15 років і він в такому віці, що мама «нічого не розуміє, бо вона з кам’яного віку», а тут, коли ми були в одній команді, ми стали ближчими, ми стали одним цілим».
 
Отже, що ж за пригоди чекали на родини військовослужбовців? В програмі були квести, змагання між родинами, вікторина «Що я знаю про Україну», показ захоплюючого відео, уроки доброти, цікаві лекції з громадянської активності, уроки-практикуми з надання першої медичної допомоги, управління стресом, правил поведінки на випадок початку бойових дій. Як діти, так і їх батьки мали нагоду не тільки послухати важливу інформацію, але і спробувати використати набуті знання на практиці. Крім цього на учасників чекав пікнік: каша зварена в казані, піца, солодощі, призи та багато цікавого.
 
За словами організаторів ГО «Ініціатива «Активні громадяни», даний захід мав декілька цілей. Це не тільки святкування дня захисту дітей, безтурботний відпочинок родин військових, знайомство, згуртованість як дорослих, так і дітей, але й культурне та патріотичне просвітництво і активізація громадянського суспільства.  Як зазначила Юлія Ніколаєнко, один із волонтерів, відгуки родин були дуже хороші, сім’ї залишали захід задоволеними і щасливими, і, навіть, декілька родин виявили бажання приєднатися до діяльності організації в якості волонтерів. А керівник організації Наталія Воскресенська написала на своїй сторінці в фейсбук про захід: «Дітей треба відривати від комп'ютерів, проводити з ними час, будувати довірливі стосунки. Повірте, вони цей час, проведений з вами, будуть завжди пам'ятати. Цінуйте один одного, любіть і будьте щасливі!»
 
Організатори: ГО «Ініціатива «Активні громадяни» за підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Чернігівської ОДА.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини