Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:01:35

Громадські проекти одержать фінансування

01.06.2016   08:55Агенцiя

Таке рішення прийняла конкурсна комісія на чолі з директором Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрієм Подорваном.

Члени комісії під час відкритого захисту проектів пересвідчилися у їх актуальності, задали питання ініціаторам проектів, перевірили відповідність фінансування заявленим цілям та засобам реалізації.

Найбільшу підтримку отримав проект ГО «Суспільна Служба України», спрямований на вшанування пам’яті героїв Українських революцій 1917 – 1921 та 2014 - 2017 років. Він передбачає створення у приміщенні КМЦ «Інтермеццо» музейної експозиції, де будуть представлені особисті речі українських революціонерів та учасників АТО. Крім того, у проекті заплановано проведення зустрічей за круглим столом відповідної тематики, випуск друкованої продукції тощо.

Підвищення рівня поінформованості суспільства щодо ходу децентралізації та об’єднання територіальних громад стосуються два проекти: «Сприяння проведенню децентралізації у Чернігівській області шляхом обміну досвідом» від ГО “Юридична клініка “Бона Менте” та «Чому важливо писати про децентралізацію – місія журналіста у реформі» від ГО «Асоціація регіональних ЗМІ». Ці проекти посіли другу-третю сходинки відповідно.

Обласний художній медіа-конкурс «Моя Україна — єдина країна!», запропонований Міською громадською організацією «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ», також був схвалений членами комісії. Цей проект передбачає не лише проведення конкурсу дитячого та юнацького патріотичного малюнку з нагородженням переможців, а й оцифровування дитячих робіт, випуск та розповсюдження листівок, зустрічі творчої молоді з особистостями, які зробили значний внесок для збереження єдності та цілісності країни.

«Моніторинг думки населення про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Чернігівській області» пропонує здійснити Чернігівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України». Його ініціатори — науковці Чернігівського державного технологічного університету планують не лише провести опитування, а й надати науково обґрунтований аналіз його результатів, що, на думку комісії, стане у нагоді не лише владним структурам, а й громадським установам.

Не таку одностайну підтримку комісії з різних причин отримали проекти створення «Онлайн-сервісу: розширення можливостей в реформуванні транспортної системи міста» (Чернігівський обласний осередок ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу»), «Інтеграція первинної та вторинної безоплатної правової допомоги в сільських громадах Чернігівщини» (ГО «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ») та «Деінституціалізація. Чернігів». Остання запропонована ГО «Українська Асоціація Матерів» та передбачає заходи, спрямовані на інформування жителів області про реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у ході якого інтернатні заклади заміщаються дитячими будинками сімейного типу.

Як зазначив голова конкурсної комісії Андрій Подорван, після укладання відповідних договорів про фінансування, громадські організації можуть приступати до реалізації своїх проектів. А члени конкурсної комісії, відповідно до регламенту, стежитимуть за їх виконанням.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини