Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:31:54

Перший етап журналістського конкурсу "МедіаЧЕ" завершено. У лідерах — 8 медійників

17.05.2016   12:19Агенцiя

Перший етап конкурсу журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» добіг кінця 16 травня. Трохи більше двох тижнів члени оргкомітету оцінювали 38 матеріалів, поданих на обласний конкурс, та визначали лідерів у чотирьох тематичних номінаціях.

На жаль, не всі номінації викликали зацікавленість серед журналістської спільноти. Так само, не всі з поданих робіт вкладалися у рамки конкурсної тематики, тож кількість переможців виявилася меншою, аніж могла би бути. За результатами оцінок оргкомітету оголошуються фіналісти конкурсу — лідери першого етапу.
Надалі вони змагатимуться за остаточну перемогу у своїх номінаціях вже під час публічного відкритого голосування на сторінці «МедіаЧЕ» у мережі «Фейсбук».

  Учасники другого етапу конкурсу «МедіаЧЕ»

Номінація «Децентралізація на Чернігівщині»:
    Анастасія Лоза, стаття «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?».
    Павло Солодовник, випуск радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн», присвячений децентралізації.
    Валентина Нaуменко, стаття «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».  

Номінація «Чернігівщина патріотична»:
    Ольга Конопацька-Плєхова, телепередача «Інша Україна».
    Наталія Потапчук, стаття «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…».
    Наталія Щербина, стаття «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».  

Номінація «Чернігівщина та ЄС»:
    Андрій Кужель, стаття «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини».
    Віра Лобановська, стаття «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Друге та третє місця за кількістю балів у цій номінації посіли статті Віри Лобановської, а низка інших поданих матеріалів не сповна відповідають заданій тематиці. Отже, за рішенням оргкомітету, у другому етапі тут змагатимуться лише два претенденти.  
На номінацію «Чернігівщина майбутнього», на жаль, було подано лише два матеріали. Втім, на думку членів оргкомітету, і вони не відповідають її тематиці. Тому переможця у цій номінації не визначено — і у другому етапі конкурсу участі вона не братиме. 
Матеріали переможців першого етапу конкурсу будуть оприлюднені в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА 17, 18 та 19 травня. Одночасно на ФБ-сторінці «МедіаЧЕ» відкриватиметься голосування, яке триватиме до 17 години 1 червня.

Закликаємо усіх, хто цікавиться місцевим інформпростором та журналістикою, проголосувати за вподобані матеріали.

Конкурс «МедіаЧе» приурочено до прийдешнього Дня журналіста. Організатори — обласна організація Національної спілки журналістів, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації. 

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.