Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:21:42

У Чернігові відзначили другу річницю 41 батальйону

11.05.2016   07:38Агенцiя

10 травня у місті на Десні відбулися урочисті заходи з нагоди створення цього бойового підрозділу.

Керівники області та міста, військові побратими, представники громадськості та духовенства поклали квіти до меморіальної стели, що на Красній площі.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв-земляків, які загинули під час антитерористичної операції на сході України. Тут же, на площі, відбулася поминальна літія по загиблих воїнах.

В обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім.Т.Шевченка до військовослужбовців та волонтерів звернулися і вручили відзнаки голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник штабу оперативного командування «Північ» Олександр Локота.

Зі сцени із спогадами про співпрацю зі службовцями батальйону та словами вдячності і шани зверталися волонтери й журналісти, духівники та представники влади. Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, зокрема, після звернення до захисників країни, в якому подякував їм за самовіддану службу на захисті миру й свободи та запевнив у підтримці ветеранів громадою і її представниками в органах влади, вручив причетним до бойового шляху батальйону відзнаки обласної державної адміністрації.

Висловлюючи подяку воїнам за любов до Вітчизни та з достоїнством виконані бойові завдання, перший заступник голови обласної ради наголосив, що проявлені ними мужність, витримка, сила волі і стійкість продемонстрували, що доля України в надійних руках. За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди другої річниці створення 41-го батальйону територіальної оборони «Чернігів-2» Валентин Мельничук вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради Павлу Юцевичу, Костянтину Смалію, Павлу Муркіну та Анастасії Артюх.

Присутні згадали історію створення 41 батальйону та події І і ІІ ротацій, переглянули документальні сюжети про бойовий шлях військової частини.

Продовжився захід патріотичною концертною програмою, під час якої свою творчість представили артисти самодіяльних колективів, солісти обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, дитячі колективи.

У фойє театру відбувся огляд тематичної виставки фотографій, зроблених військовим журналістом Ігорем Волосянкіним у зоні антитерористичної операції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини