Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:44:37

Порушень на 7,4 мільйони гривень викрили співробітники відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом

29.04.2016   08:09Агенцiя

У Головному управлінні ДФС в області повідомили, що протягом січня-березня за матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 13 кримінальних правопорушень.

При цьому загальна сума нанесених державі збитків складає  7,4  мільйони гривень.

Слід зазначити, що 8 з 13-ти правопорушень кваліфікуються за ст. 191 Кримінального кодексу України – це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Один з фактів незаконного привласнення державних коштів при проведенні фінансово-господарських операцій посадовими особами державного закладу області співробітники відділу задокументували у лютому.

При перевірці встановили, що установа оформляла операції з придбання товарно-матеріальних цінностей від суб’єкта господарювання, який мав ознаки фіктивності. Тільки за цим фактом державі було нанесено збитків  на загальну суму 118 тисяч гривень.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань  внесено відомості про відкриття кримінального провадження, що кваліфікується за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини