Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:26:16

На брифінгу рятувальники роз’яснили заходи пожежної безпеки під час святкування Великодня та травневих свят

27.04.2016   16:59Агенцiя

27 квітня у Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській обласній відбувся брифінг заступника начальника обласного Управління ДСНС України Олександра Нагули на тему: "Забезпечення пожежної безпеки під час святкування Великодня та травневих свят".

У своєму виступі Олександр Нагуло зазначив: " Управлінням ДСНС в області було визначено перелік об’єктів, які будуть задіяні під час відзначення Великодня та травневих свят.

За кожним релігійним закладом закріплено особовий склад підпорядкованих підрозділів. Всього до чергування безпосередньо в культових закладах буде залучено 398 чоловік особового складу. Проведені перевірки додержання законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки культових споруд, які будуть задіяні під час підготовки та проведення святкових заходів з відзначення Великодня.
Під час перевірок особливу увагу звернуто на стан утримання електрогосподарства, протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, приладів опалення, забезпечення первинними засобами пожежогасіння, проведення вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, порядок використання відкритого вогню, проведені інструктажі щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки з обслуговуючим персоналом об'єктів, які будуть задіяні у проведенні заходів. Розповсюджено пам'ятки та листівки загальною кількістю
896 одиниць.

Під час виступу Олександр Нагуло звернувся до священнослужителів і наголосив на тому: " Що після богослужіння слід перевірити, щоб всі свічки та інші пристрої у яких використовується відкритий вогонь були погашеними, а електроприлади - вимкненими. У свято Великодня з вечора до ранку віряни масово відвідують церкви. Як результат, тут спостерігається велике скупчення людей, які за обрядом користуються вогнем, а потім запалені свічки чи лампадки приносять у домівки. Не залишайте запалені свічки без нагляду, ставити їх у підсвічники з неспалимого матеріалу та подалі від меблів, штор й інших матеріалів, що можуть загорітися. Нагадую, що скляні лампадки дуже нагріваються, а пластикові, які є у продажу, можуть розплавитися й цим самим призвести до пожежі". Все це вимагає від священнослужителів і населення пильності та обережності".

Також, заступник начальника обласного Управління ДСНС України нагадав заходи безпеки і для населення які проводитимуть Великдень та травневі свята на природі, дачі чи присадибній ділянці, то розводити багаття слід у безвітряну погоду, подалі від дерев, кущів і на відстані не ближче 15 м до будівель. Само вогнище необхідно розпалювати на місці попереднього або у спеціально відведених для цього місцях. Перед тим як складати багаття, потрібно розчистити від сухої рослинності галявину та обкопати її навколо. Процес горіння має постійно контролюватися, а коли люди залишатимуть місце відпочинку, то багаття слід ретельно загасити піском чи водою.
 
"Захоплюючись справами, не забувайте контролювати розваги дітей, які без належного нагляду дорослих можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем. Відзначаючи свята, не зловживайте алкоголем, бо це значно уповільнює відчуття небезпеки і тому часто призводить до надзвичайних подій з тяжкими наслідками.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини