Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:54:06

Про зміни та новації з акцизного податку під час брифінгу

27.04.2016   13:56Агенцiя

Темою брифінгу для представників районних ЗМІ, що відбувся в ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області стали запроваджені в цьому році зміни та новації з акцизного податку.

Як поінформував завідувач сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів інспекції Микола Руденок, за перший квартал поточного року надходження акцизного податку до бюджету міста склали 20 млн  гривень.

Податківець повідомив про суттєві зміни та новації в  адмініструванні акцизного податку, що запроваджені Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», зокрема про запровадження системи електронного адміністрування пального (СЕАРП), яка передбачає кількісний облік отриманого та реалізованого пального; складання акцизної накладної та ведення  Єдиного реєстру акцизних накладних.

Отже, юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку з реалізації пального до початку здійснення реалізації пального. Реєстрація платника податку здійснюється на підставі поданої особою відповідної заяви не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення такої реалізації.

В ході проведення брифінгу податківець окремо зосередив увагу на затвердженні Міністерством фінансів України від 11.02.2016р. № 49  нових форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядку їх заповнення (форми № 1-РА та № 1-РТ).
«Суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, незалежно від форми власності, повинні подавати звіти до органів ДФС за основним місцем обліку в термін до 10 числа місяця, що настає за звітним. Звіти подаються  в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб», - зазначив податківець.
Наприкінці заходу Микола Руденок наголосив на необхідності своєчасно і у повному обсязі декларувати та сплачувати податки, адже  це запорука фінансової стабільності та добробуту кожного мешканця нашого міста.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.