Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:44:24

Поліція вшанувала колег-ліквідаторів

25.04.2016   14:58Агенцiя

В Головному управлінні Національної поліції пройшли пам’ятні заходи з нагоди 30-ліття Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильське лихо для багатьох українців - частина їхнього особистого минулого, адже вони брали безпосередню участь у приборканні ядерного монстра.

В числі перших, поряд із атомниками, в епіцентрі подій опинилися співробітники підрозділів МВС - пожежної охорони та міліції. Напередодні 30-ї річниці Чорнобильської трагедії співробітники Головного управління Національної поліції, що зібралися в актовому залі Управління, згадували тяжкі травневі дні 86-го року.

Виступаючи перед присутніми, тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін відзначив: «Час летить швидко. Вже 30 років минуло з тих пір. Але Чорнобильська трагедія для нашого народу до тепер залишається невиліковною раною.

Перебуваючи в зоні відчуження, вірність службовому обов'язку, мужність і героїзм проявили і чернігівські правоохоронці. Сьогодні на обліку в Управлінні перебуває 686 пенсіонерів, які брали участь в ліквідації аварії. Всього з 1986 по 1991 рік у Чорнобильській зоні несли службу 1000 правоохоронців області, понад 300 з них вже пішли з життя. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю наших героїв-чорнобильців».

Очільник Головного управління Національної поліції Едуард Альохін з нагоди 30-ї річниці страшних і героїчних подій весни 86-го вручив відзнаки сивочолим ліквідаторам.

У свою чергу керівник обласної спілки ветеранів органів внутрішніх справ Павло Скнар нагадав, що 20 днів і ночей — вшестеро довше, ніж передбачалося, провів зведений загін співробітників міліції та пожежної охорони Чернігівщини у травні 86-го в епіцентрі катастрофи.
 
Працівники чернігівської міліції забезпечували надійну охорону зони аварії, організовували і проводили евакуацію населення Чорнобильського району. Всього у різні роки в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь 1150 правоохоронців Чернігівщини.

Присутні на зборах-реквіємі вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.
 
В масштабах України ці цифри ще більш вражаючі. Більш як для 30 тисяч працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ служба в екстремальних умовах ліквідації наслідків катастрофи була випробуванням на мужність, професіоналізм та моральну зрілість, вірність службовому обов'язку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини