Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:47:16

Силою до РЛП "Ялівщина" не заганятимуть

14.04.2016   10:42

Перебіг останніх подій навколо РЛП «Ялівщина» аналізували вчора на засіданні робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу.

Участь в обговоренні також взяв перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Робота засідання відразу розпочалася з невдоволення деяких присутніх. Викликане воно було змінами у складі робочої групи. Відповідне розпорядження голови ОДА можна побачити на сайті.

Та основні баталії розгорілися навколо площі самого РЛП, зокрема його зовнішніх меж та внутрішньої площі,а також — долі приватної власності на території парку.

До слова на засіданні були присутні власники житлових будинків, що живуть на прилеглих до Ялівщини вулицях, а також ті, хто за останні роки у різний спосіб отримав ділянки практично у лісовому масиві. Останні, схоже, хвилюються найбільше. Адже за умови входження до РЛП, продати або забудувати ці ділянки буде складно.

Як зазначила голова робочої групи Тамара Петрова, у кінцевому варіанті до проекту плану парку було внесено пропозицію відобразити такі позначки: 200,5 гектарів — зовнішня межа, 168, 7 — внутрішні землі.

— Проект плану буде готовий до 18 травня. Тоді ми вже можемо розглянути усі нюанси даного питання. Та я запевняю вас, що без згоди власників ділянок, до РЛП їх включено не буде. А всі зміни цільового призначення відбуватимуться в межах чинного законодавства, — зауважив Леонід Сахневич.

За планом засідання також мав би бути заслуханий звіт про виконану роботу директора КЗ РЛП «Ялівщина» Володимира Свердлова. Втім, як зазначив спікер, звітувати він має в кінці року, а зараз може надати лише коротку інформаційну довідку.

На нараді говорили і про екологічні проблеми парку, зокрема загрозливу ситуацію зі шкідниками та засмічення природи відпочиваючими.

Нагадуємо: всі охочі можуть приєднатися до запланованих суботників 16 та 23 квітня, у Ялівщині теж передбачена локація.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини