Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:33:18

Район економить на опаленні завдяки відходам деревообробки

04.04.2016   11:53

Щорський район перейшов на відходи деревообробної галузі та суттєво економить на опаленні.

Наразі на місцеве паливо переведені заклади соціальної сфери, які споживають багато газу.

Зокрема, на дрова вже перейшли музеї та бібліотеки. До початку наступного опалювального сезону в багатому на лісову сировину Щорському районі планують перевести на тверде паливо ще кілька закладів освіти.

Невеликі бюджетні заклади, котельні яких економічно недоцільно перелаштовувати на дрова, економлять газ, утеплюючи фасади та замінюючи вікна на енергоощадні. Так, у Щорсі підвищили енергоефективність спортивної школи, повністю замінивши покрівлю та вікна. У цьому році ремонтні роботи у закладі продовжаться. Планова вартість проекту – 1,2 млн гривень, плюс 280 тисяч заплановано на добудову трибун стадіону.

У Щорському районі на місцевому біопаливі працює і елеваторне підприємство "Імпульс". Завдяки сучасній технології спалювання дров при температурі 800 градусів, на виході отримують лише воду та вуглекислий газ - ніякого диму та смол. Як результат, підприємство не лише економить на паливі, а й зменшує негативний вплив на довкілля.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.