Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:58:29

Пам’ятати про загиблих, дбати про живих

02.04.2016   07:28Агенцiя

Восьмого травня, у традиційну поминальну неділю, відбудуться заходи зі вшанування загиблих учасників АТО та всіх, хто віддав життя за волю й незалежність України. Організаційну нараду з цього приводу провів заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Представники Єдиного волонтерського центру, громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», яка об’єднує сім’ї загиблих воїнів АТО, керівники структурних підрозділів ОДА, які беруть участь в організації заходів, узгодили свої пропозиції, можливості й побажання та розробили попередній план підготовки.

Передбачається, що акції пам’яті проходитимуть не лише на чернігівському кладовищі «Яцеве», а й у всіх населених пунктах, де поховані захисники України. Заходи відбуватимуться за участю не лише рідних та близьких загиблих героїв, а й керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, усіх небайдужих громадян.

— Ми маємо цінувати й шанувати пам’ять про людей, які віддали життя заради України. Їх подвиг вартий того. Але ми повинні подбати і про тих, хто залишився поруч з нами, втративши найдорожчих — синів, чоловіків, батьків, — зазначив Сергій Сергієнко. На його переконання, суспільство в цілому і влада зокрема мають не лише співчувати таким родинам, а й дієво підтримувати.

— На часі городні роботи… Можливо, чиясь оселя гостро потребує ремонту, а чиїсь діти закінчують школу, будуть вступати до вишів і їм необхідне сприяння. Наше завдання — не залишити поза увагою жодну таку родину, — підкреслив заступник голови облдержадміністрації. Він запевнив представників громадськості у цілковитій відкритості обласної влади до розв’язання проблем учасників АТО та їх родин.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.