Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:36:13

Конкурс на кращі опубліковані журналістські матеріали з питань енергоефективності, джерел альтернативної та чистої енергії, перваг ОСББ, тарифної реформи та забезпечення соціального захисту населення

28.03.2016   07:53Агенцiя

Сьогодні в медіа бракує фахової інформації з питань енергоефективності, джерел альтернативної та чистої енергії, переваг ОСББ, тарифної реформи. Публікації або передачі, що з’являються, не містять глибокого аналізу проблем енергозабезпечення і часто подаються з негативної точки зору.

В Україні майже не існує програм або серій публікації, присвячених цій тематиці, які б спиралися на експертну думку, були регулярними та залучали б громадськість до постійних дискусій та пошуку виходу з ситуації.

З метою підвищення інтересу журналістів до питань енергетичної безпеки країни, інформування представників місцевих громад про потенціал впровадження енергозберігаючих технологій на локальному рівні, Український освітній центр реформ спільно з Проектом USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” та за спонсорської підтримки найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma Holdings оголошує “Конкурс на кращі опубліковані журналістські матеріали з питань енергоефективності, джерел альтернативної та чистої енергії, переваг ОСББ, тарифної реформи та забезпечення соціального захисту населення”. До участі в конкурсі запрошуються журналісти тринадцяти областей України – Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, та Чернігівської.

Головними завданнями Конкурсу є
· Підвищення обізнаності та розуміння переваг енергоефективності й використання джерел чистої енергії для скорочення викидів парникових газів, а також для посилення економіки та безпеки країни;
· Роз’яснення запропонованих змін до законодавства в сфері енергоефективності, ОСББ, тарифної реформи та заходів для забезпечення соціального захисту;
· Інформування громадськості про План дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР), як механізм досягнення енергоефективності на муніципальному рівні;
· Сприяння усвідомленню важливості створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), як агентів позитивних змін для муніципальної енергетичної реформи, з акцентом на переваги форми/права власності (ОСББ), як основної рушійної сили для енергозбереження в багатоквартирних будинках.

Конкурс проводиться для журналістів тринадцяти областей України – Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, та Чернігівської за такими номінаціями:
· “Кращий матеріал в друкованих та on-line медіа” – перше, друге й третє місце.
· “Кращий телевізійний матеріал” – перше, друге й третє місце.
· “Кращий радіо матеріал” – перше, друге й третє місце.
· Гран-прі

До участі в Конкурсі приймаються медіа-матеріали опубліковані в друкованих чи інтернет-ЗМІ або трансльовані в ефірі на телебаченні чи радіо в період з 1 листопада 2015 року по 30 квітня 2016 року.
У Конкурсі забороняється брати участь представникам Організаторів (працівникам прес-клубів та Центру), Національного Журі Конкурсу, а також членам їхніх сімей.
Участь в Конкурсі автоматично означає ознайомлення та повну згоду учасників з цим Положенням.
Заявки на конкурс приймаються до 15 травня 2016 р.

Заявка на Участь в Конкурсі має містити:
1. Заповнену форму заявки на участь в Конкурсі (згідно з Додатком до цього Положення).
2. Медіа-матеріали:
– друкованих матеріали – у відсканованому вигляді в форматі .jpeg або .pdf;
– матеріали розміщенні на інформаційних Інтернет-ресурсах – у тектовому форматі .doc із зазначенням гіперпосилання на матеріал, пересилати електронною поштою у вкладеному файлі.
– відео-матеріали – у форматах: mpeg-2, mpeg-4, mov;
– аудіо-матеріали – у форматах: wav, mp3;
3. Довідку від головного редактора, що підтверджує дату публікації статті – для друкованих та інтернет-видань.
4. Ефірну довідку – для радіо- та телематеріалів.
5. До участі в конкурсі кожен автор може подати не менше п’яти матеріалів.
6. Роботи, висунуті на участь у Конкурсі, не рецензуються, надані екземпляри не повертаються, листування з авторами не ведеться.
7. Медіа-матеріали надсилаються на поштову адресу:
вул. Микільська-Слобідська, 2-б, 3-й під’їзд, оф. 285, Київ, 02002.
Електронну адресу: energo@cure.org.ua
8. У разі відсутності повного пакету документів, зазначених у п. 4 цього Положення, організатори Конкурсу мають право зняти твір з розгляду.
5. Нагороди та Церемонія нагородження.

Публічне оголошення Переможців конкурсу та вручення призів має відбутися під час офіційної урочистої Церемонії в травні 2016 року.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.