Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:07:38

Легалізація заробітної плати допоможе підняти стандарти життя

26.03.2016   08:17Агенцiя

Роботодавцям, на жаль, ще бракує свідомості – нелегальна наймана праця і «конвертна» зарплата на Чернігівщині не поспішають відходити в минуле. Тіньова зайнятість влаштовує деяких керівників.

Вони продовжують жити за принципом: немає офіційної зарплати – немає податків. У такий спосіб «економлять» для себе   кошти за рахунок соціальних гарантій найманих працівників. 

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області Світлана Волкова, протягом січня та лютого перевірено 49 суб’єктів господарювання з питання своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та з питання повноти нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам. За актами донараховано сплатити 6 мільйонів 261 тисячу гривень. Це на 4 мільйони 632 тисячі гривень більше, ніж за відповідний період минулого року.

Щоб виявити нелегальних працівників фахівці фіскальної служби систематично аналізують податкову звітність, порівнюють обсяги виручки, види діяльності платників та кількість персоналу, опрацьовують інформацію, яка надходить від інших органів влади. За рахунок таких заходів працівники податкової служби за підсумками січня-лютого посприяли в офіційному оформленні трудових відносин 372 найманих працівників, до державної реєстрації залучено 162 особи.

Відтак до бюджету додатково спрямовано 186 тисяч гривень податків.

З 1 січня відбулися зміни в законодавстві щодо сплати єдиного соціального внеску, спрямовані на детінізацію ринку праці та легалізацію заробітної плати. Зокрема, зменшено нарахування єдиного внеску за кожну застраховану особу до 22 відсотків, а також скасовано утримання страхового  внеску із заробітної плати найманих працівників.

Ці законодавчі нововведення стимулюють роботодавців прозоро будувати стосунки з найманими працівниками. Відтак, збільшаться надходження до місцевих бюджетів, що надасть більше можливостей територіальним громадам в реалізації соціальних програм. І що не менш важливо – офіційно оформлені наймані працівники матимуть пакет соціальних гарантій. Зокрема, зможуть розраховувати в майбутньому на достойну пенсію. Тож легалізація ринку праці допоможе підняти стандарти життя. Важливо, щоб роботодавці проявили громадянську свідомість, а наймані працівники не погоджувалися працювати без належного оформлення на роботу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини